Re: Obrat pro DPH - neví prosím někdo
Pro odpovídající -to jste na omylu, příjmy od 1.1.2009 již nejsou podstatné. Porovnějte znění § 6 ZDPH před a po 1.1.2009.
§ 6 odst. 2 platný od 1.1.2009:
Obratem se pro účely tohoto zákona rozumí souhrn úplat bez daně, včetně dotace k ceně, KTERÉ OSOBĚ POVINNÉ K DANI NÁLEŽÍ za uskutečněná plnění, kterými jsou dodání zboží, převod nemovitosti a poskytnutí služby, s místem plnění v tuzemsku, jde-li o úplaty za......
§ 6 odst. 2 platný do 31.12.2008:
....nebo příjmy za uskutečněná plnění.....
Změna spočívá v tom, že od 1.1.2009 se do obratu započítávají zd. plnění podle data poskytnutí, t.j. podle data uskutečnění plnění, za které náleží úplata. Tedy nikoliv "přijal", ale má přijmout.
Odpověď k dotazu.
Pokud došlo ke zd. plnění v prosinci, pak náleží VFA do prosimce. Je jedno, kdy byla FA vystavena, ale kdy bylo poskytnuto zd. plnění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
Daňové přiznání v ohrožení? Podání vám může zkomplikovat přetížený systém
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
3. 2. 2010 12:02
Dobrý den, snažila jsem se hledat v historii, musím přiznat, že je tady o obratu napsáno spoustu informací, ale bohužel přece jenom ještě si nejsem úplně jistá. Vedu DE, fakturu za prosinec 2008 jsem vystavila 5.1.2009 fakturu za prosinec 2009 jsem vystavila dne 5.1.2010, protože nejsem plátce, neuvádím na faktuře DUZP, ale jen datum vystavení. Rozumím tomu dobře, že faktura za prosinec 2008 už se bude počítat do obratu za rok 2009 a faktura za prosinec 2009 už se bude počítat do ledna 2010 bez ohledu na to, kdy byly uhrazeny?
Moc děkuji