Re: Odpočty na děti a ÚP
manželovi by mohl roční zúčtování daní udělat poslední zaměstnavatel, příjmy z ÚP se nikam nezapočítávají. A nebo si manžel může udělat daňové přiznání na finančním úřadu, tam bude ovšem potřebovat potvrzení o zdanitelných příjmech ze zaměstnání. Slevu na poplatníka a daňové zvýhodnění na děti si může uplatnit za celý rok.
pokud měl manžel v hrubém více než 48000Kč, může uplatnit na sebe slevu na poplatníka + daň.zvýhodnění na děti za celý rok a příp. mu bude vyplacen i bonus + slevu na manželku, pokud Vaše příjmy nedosáhly v r. 2009 více než 68000 Kč (PPM se počítá do tohoto příjmu, rodič. přísp. se nepočítá, příp. příjmy od zam-tele se počítají - třeba jste čerpala dovolenou po MD apod.)
a nevite prosim zda do rocniho zuctovani lze zpetne uplatnit slevu na dite? zamestnanec uplatnoval cely rok syna a v prosinci se mu narodila dcera ale nestihl nam ji nahlasit, musi podat danove priznani? protoze ve vyuctovani jsem nenasla kolonku kam by se deti zapisovali...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
4. 2. 2010 0:25
Dobrý den, Manžel je od srpna nezaměstnaný od října vedený na ÚP. Jak to bude s odpočty na děti když já jsem na MD. Bude si uplatňovat úlevu i za září-prosinec?. A jak je to s doložením příjmů od ÚP? To si musí vyžádat nebo mu to automaticky pošlou? Děkuji moc za radu.