Re: Odpočty na děti a ÚP
manželovi by mohl roční zúčtování daní udělat poslední zaměstnavatel, příjmy z ÚP se nikam nezapočítávají. A nebo si manžel může udělat daňové přiznání na finančním úřadu, tam bude ovšem potřebovat potvrzení o zdanitelných příjmech ze zaměstnání. Slevu na poplatníka a daňové zvýhodnění na děti si může uplatnit za celý rok.
pokud měl manžel v hrubém více než 48000Kč, může uplatnit na sebe slevu na poplatníka + daň.zvýhodnění na děti za celý rok a příp. mu bude vyplacen i bonus + slevu na manželku, pokud Vaše příjmy nedosáhly v r. 2009 více než 68000 Kč (PPM se počítá do tohoto příjmu, rodič. přísp. se nepočítá, příp. příjmy od zam-tele se počítají - třeba jste čerpala dovolenou po MD apod.)
a nevite prosim zda do rocniho zuctovani lze zpetne uplatnit slevu na dite? zamestnanec uplatnoval cely rok syna a v prosinci se mu narodila dcera ale nestihl nam ji nahlasit, musi podat danove priznani? protoze ve vyuctovani jsem nenasla kolonku kam by se deti zapisovali...
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
4. 2. 2010 0:25
Dobrý den, Manžel je od srpna nezaměstnaný od října vedený na ÚP. Jak to bude s odpočty na děti když já jsem na MD. Bude si uplatňovat úlevu i za září-prosinec?. A jak je to s doložením příjmů od ÚP? To si musí vyžádat nebo mu to automaticky pošlou? Děkuji moc za radu.