Re: co do vlastního příjmu manželky??
Tady máte seznam všeho, co se do příjmu počítá a co ne:
Do příjmů manžela/manželky se počítají
* veškeré výdělky
* podpora v nezaměstnanosti
* nemocenská
* mateřská
* invalidní i starobní důchod
* alimenty
Nepočítají se tam přídavky na dítě, sociální příplatky, příspěvek na bydlení a školní pomůcky, rodičovský příspěvek, dávky pěstounské péče, porodné, pohřebné a příspěvek na péči o blízkou nebo jinou osobu, která má nárok na péči podle zákona o sociálních službách.
Pokud máme majetek ve společném jmění manželů, nezahrnuje se do příjmu ani příjem, který plyne druhému z manželů nebo se pro účely daně z příjmů považuje za příjem druhého z manželů.
Re: co do vlastního příjmu manželky??
Do příjmů se berou všechny příjmy, mimo příjmů taxativně vymezených v ZDP.
Často se opomíjejí např. příjmy od daně osvobozené: vyplacené pojistky, prodej osobních věcí, prodej bytu.
Proto je zcestné vypisovat taxativně, co se do příjmu zahrnuje.
Příjmy se berou v hrubé výši.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
4. 2. 2010 7:44
od 1.1. do 7.7 jsem byla na RD, od 8.4. do 20.9. jsem byla na úřadě práce, od 21.9. do 31.12 jsem byla zaměstnaná, kde hrubý příjem činil 38.445kč. může za mě manžel uplatnit celou slevu na dani i za měsíce, kdy jsem byla zaměstnaná, když celý příjem z úřadu práce a ze zaměstnání nepřesáhl částku 68000? bere se vlastně hrubý nebo čistý příjem ze zaměstnání do toho limitu 68000? díky