Re: Potvrzení o zdanitelných příjmech
nedala jste mu slevu na poplatnika,takze jeho príjem byl zdanen srazkovou dani,ktrea je konecna a do potvrzeni o zdanitelnych prijmech se neuvadi
On podepsal prohlášení, takže daň měla být zálohová, i když slevu první měsíc neuplatňujete. Zřejmě máte v počítači nastaveno, že nemá podepsané prohlášení. Podívejte se také, na jaké číslo účtu jste daň odvedla FÚ, může tam být také chyba.
sleva se mi neodečetla. Zaměstnanec teď po mě chce
>>>>>Potvrzení
>>>>>o příjmech, ale vždy mi vyjíždějí nulové částky na
>>>>>potvrzení a program provedl srážku daně ne zálohou ,
>>>>>ale
>>>>>srážkovou daní. Není náhodou v zákoně nějaké znění,
>>>>>na
>>>>>které by se toto vztahovalo? Vydává se teda Potvrzení
>>>>>v tomto případě? Nevydělal si třeba zam. málo? Poradí
>>>>>mi někdo?
>>>>
>>>>Pokud neměl podepsané prohlášení a výdělek byl do
>>>>5tis, tak je srážková daň správně a nikde se
>>>>nezúčtovává.
>>>
>>>
>>>Jenže on měl pdepsané prohlášení, ale já to dávám až
>>>od následujícího měsíce, viz. výše.
>>
>>nedala jste mu slevu na poplatnika,takze jeho príjem
>>byl zdanen srazkovou dani,ktrea je konecna a do
>>potvrzeni o zdanitelnych prijmech se neuvadi
>
>On podepsal prohlášení, takže daň měla být zálohová, i
>když slevu první měsíc neuplatňujete. Zřejmě máte v
>počítači nastaveno, že nemá podepsané prohlášení.
>Podívejte se také, na jaké číslo účtu jste daň odvedla FÚ,
>může tam být také chyba.
Souhlasím s Líbou. Podepsal prohlášení a daň měla být zálohová i když nebyla uplatněna za tento měsíc sleva na poplatníka.Já bych to vyřešila stejně, jako když je podepsané prohlášení dodatečně. Potvrdila bych potvrzení o zdanitelných příjmech a ve vyúčtování srážkové daně bych tuto dań vypsala do tuším sl. 6 .Vy si musíte upravit program v počítači tak, aby v podobných případech sice nebyla uplatněna sleva, ale byl daněn příjem zálohovou daní.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
4. 2. 2010 8:40
Řeším problém s vystavením Potvrzení o zdanitelných příjmech. Měli jsme zaměstnance, který nastoupil do zaměstnání v půlce srpna na HPP, podepsal slevu na poplatníka, ale během pěti dnů zaměstnání ukončil. Já mám mzdy nastavené tak, že zaměstnanec, který nastoupí v průběhu měsíce, ne 1.den v měsíci, tak se mu sleva uplatní až od následujícího měsíce pro případ, že by měl toto podepsané u předchozího zaměstanvatele. (Stává se totiž, že zam. nedodají vůbec zápočťák). Zaměstannec si vydělal za těch 5 dnů 1.905,- a daň byla 383,-Kč. Sleva se mi neodečetla. Zaměstnanec teď po mě chce Potvrzení o příjmech, ale vždy mi vyjíždějí nulové částky na potvrzení a program provedl srážku daně ne zálohou , ale srážkovou daní. Není náhodou v zákoně nějaké znění, na které by se toto vztahovalo? Vydává se teda Potvrzení v tomto případě? Nevydělal si třeba zam. málo? Poradí mi někdo?