Re: Roční zúčt. daní-část roku mateř.?
Vy si v každém případě nechte udělat roční zúčtování daní. To jestli manžel uplatní na vás slevu, závisí na vašem příjmu za celý rok. Nesmí být víc jak 68 000,- hrubého. PPM se také počítá, ale vy jste asi nebyla na mateřské, ale na rodičovské, takže rodičovský příspěvek nepočítejte.
No ale my šlo o to jestli si tam může dát celou tu slevu, když od září mám já slevu ve svém zaměstnání. To si ji tam může dát tedy jen poměrově když nemám příjem větší jak 68 000? a to jde,že si nechám udělat v práci já roční zúčtovaní daní a když nemám příjem větší než 68 000 tak manžel taky? Díky moc
v historii uz bylo mnohokrat reseno
jestlize vas rocni prijem za rok 2009 nebyl vyssi jak 68000 Kc,potom si manzel muze uplatnit slevu na manzelku za cely rok(za predpokladu ,ze jste cely rok manzele)
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
4. 2. 2010 9:55
Dobrý den, potřebovala bych poradit do konce srpna jsem byla na mateřské a od září jsem nastoupila do práce. Minulý rok si do ročního zúčtování daní dal manžel slevu i na mně, půjde to třeba i tento rok? Podepsala jsem v nové práce prohlášení, takže slevu na dani mám v nové práci. Tak nevím jestli si může na mně manžel aspoň částečně uplatnit tu slevu za těch 8 měsíců nebo jestli si mám roční zúčtování nechat udělat v práci na mně.Děkuji moc