Zastaveni exekuce

• (neregistrovaný)

4. 2. 2010 12:34

dobry den
    mam dotaz ,byla mi dana exekuce na plat pro pohledavku 118 900,kterou mam jiz uhrazenou,presto,ze exekutor nemel pravni moc k exekucnimu prikazu,ktery mu nezaslal soud,byly strzene penize deponovane na uctu podniku,az kdyz obdrzel pravni moc srazky byly zaslany exekutorovi,jenze pokud nebyl v pravni moci ex.prikaz jak jsem jiz psal tim na mne zada exekutor ne 118 900,ale castku 164 300 je opravnen tuhle castku na me zadat a nadale my provadet srazky ze mzdy?dekuji za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 2. 2010 13:19

... (neregistrovaný)

Re: zastaveni exekuce
      Je v souladu se zákonem, pokud vám zaměstnavatel strhává srážku již v okamžiku doručení exepříkazu a odesílá ji až poté, co dostane vyrozumění o právní moci. Nyní k tomu dalšímu...
      Mrkněte na §13 zákona 82/1998 Sb.
      Pokud vám byla způsobena škoda tím, že soud/exekutor nečinil kroky v přiměřené lhůtě, vezměte si právníka a dotáhněte boj do vítězného konce. Domnívám se, že jste nemohl předpokládat, že peníze nejsou pravidelně odesílány, když vám byly každý měsíc pravidelně strhávány, takže jste nemohl soud upozornit na průtahy v řízení. Pokud jste si jist, že navýšení dluhu není způsobeno prostým dopočítáním úroků z prodlení, ale pozdním vyrozuměním právní moci exepříkazu, prorokuji vám vítězství.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).