Re: výpočet průměrného přepočteného počt
Nehledejte v tom logiku - přepočet zaměstnanců my máme někdy 160 , z toho 150, tak napíšu 155 a je vyřešeno. ještě nikdo nikdy to nekontroloval a daňový poradce se směje, že s takovými blbostmi se nemá účetní vůbec zatěžovat
My jsme měli kontrolu z úřadu práce a přepočítávali to na hodinu. Pracovaly na tom tři ženské 14 dnů. Výsledkem bylo, že zjistily mírné rozdíly oproti mým číslům a dopláceli jsme na povinném odvodu asi 1000 Kč. To se státu vyplatilo!
Tak to máte štěstí my už měli kontrolu třikrát a byla velice nepříjemná.Měla jsem špatně o desetinu a penále 5 000 Kč.
Také už jsem počítala přepočtené stavy zhruba pro tolik zaměstnanců.
Určitě pracujete s prgramem, který má alespoň měsíční rekapitulace mezd s součtem odpracovaných hodin (včetně přesčasů).
Udělejte si v excelu výpočty. Nevím, jestli máte v hodinách i nemoci, ošetřování, dovolenou a placené náhrady mzdy. To je všechno potřebí vysčítat za rok.
Zvlášť si ze mzdových listů vypočítejte hodina za ČID a PID (hodiny plných ID se započítávají třekrát).
Nevím, jak moc podrobně potřebujete poradit. Případně napište konkrétněji.
Potřebovala bych také poradit: úvazek všech je HPP je 7,5 hod
4 HPP - pracovali celý rok bez nemoci, volna, lékaře jen měli 20 dní dovolené
1 HPP - byl z celého roku 22 kalendářních dnů nemocen a 20 dnů dovolené
2 DPP - odpracovali v různých měsících různé počty hodin
1 DPČ - po celý rok 3 hod každý pracovní den
jeden ze zaměstnanců je jednatel a bere odměnu - ten se ale asi jako zaměstnanec nepočítá ???
jak to tedy spočítat?
Díky
DPČ a DPP se nezapočítávají; jednatel také ne, pokud nemá uzavřený PP.
Jinak spočítejte všechny odpracované hodiny včetně přesčasů (u všech úvazků) a připočtěte počet hodin za čepání dovolené, placeného pracovního volna, nemoci a OČR za pracovní dny (nezapočítává se neplacená nemoc a neplacené dny OČR). Pokud máte v měsíční mzdě zaplacenu náhradu za svátky, musíte hodiny odečíst.
Výsledek prodělte počtem hodin stanovené pracovní doby za pracovní dny za celý rok. (pokud máte stanovenou 7,5 hod. prac. úvazek). Tzn. 7,5 x .... = 1882,5 hod. (roční úvazek - pokud máte stanovenou 7,5 hod. prac. dobu - ještě si ho přepočtěte).
Pokud tomu dobře rozumím tak to bude
4 HPP celý rok bez pčesčasů 4x 1882,5 = 7530 hod
1 HPP celý rok - 3 nepl.dny nemoci 1882,5 - 22,5 = 1860 hod
celkem odpracováno 9390 hod : 1882,5 = 4,988 (4,99)
přepočtený počet bude tedy 4,99 ??? Je to správně??
Ještě jedna poznámka: Neplacené dny nemoci jsem nemyslela první 3 dny PN (ty se započítávají), ale kdyby třeba někdo byl nemocný po skončení podpůrčí doby.
Takže vám tím pádem vyjde celkem 5 zaměstnanců. Tak to nebylo nijak složité.
A jak je to, prosím, pokud směnaři pracují ve svátek - toto započítám a pak to dělím fondem beze svátků? Plus mi programátoří tvrdí, že pokud člověk marodí ve svátek tak ho neodečítám. Takže pak vlastně při dělení jeho kalendáře vychází číslo nad 1 celá. Je to dobře???
Ano započítáte a dělíte fondem bez svátků.
To co vám radí programátoři není správně, pokud dotyčný zaměstnanec nemá přesčasové hodiny, musí vám vyjít 1,00. Záleží jen na vás, zda si s tím dáte práci a nemoci ve svátek odečtete.
Děkuji mockrát...já si taky myslím, že je to, co tvrdí oni, blbost...oni mi ze začátku i říkali, že tam nejsou první 3 dny nemoci, že je to psáno ve vysvětlivkách. Tak to jsem je ubezpečila, že to není novinka, ale že je to tam už léta a tohoto neplacení DPN se to netýká...((o:
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
4. 2. 2010 16:08
Moc prosím o radu, zoufale se snažím spočítat roční průměrný přepočtený počet zaměstnanců, systém to neumí, musím ručně, ale mám skoro 200 zaměstnanců po přečetení pokynů jsem nepochopila vůbec nic, co dělat s nemocí, co s neplaceným volnem? jak u lidí s nastoupili v půlce měsíce? jde to nějak lehce logicky vše spočítat? přijde mi to nereálné.