Dobrý den, mám dotázek zda nemá někdo zkušenost v podání daňového přiznání,když je žena na rodičovské a podniká na vedlejší činnost se ziskem 75 000,- za půl roku. Zkoušela jsem si na různých daňových kalkulačká spočítat daně a na všech mi vychází nula - ale když si vyplním daňové přiznání tak mi to ukazuje daň 3190,-. A v daňovým přiznání jsem nikde nenašla kolonky na to abych uvedla, že to dělám jako činnost vedlejší a při rodičáku. Mají to jen formuláře na důchodové a zdravotní. Děkuji za všechny odpovědi.
Re: Rodičovská a daně OSVČ
asi jste vyplnila špatne danove priznani, slevu na poplatnika nekratite a uplatnite 24840 a proto vam vyjde dan nula. v danovem priznani neuvadite ,ze se jedna o cinnost vedlejsi
Re: Rodičovská a daně OSVČ
Děkuji, myslela jsem si to a nevíte zda se u sociálního do výpočtů dává základní daň nebo daň zkrácená o odečty jako je dárcovství krve a životní pojistka?
5. 2. 2010 13:01
Dobrý den, mám dotázek zda nemá někdo zkušenost v podání daňového přiznání,když je žena na rodičovské a podniká na vedlejší činnost se ziskem 75 000,- za půl roku.
Zkoušela jsem si na různých daňových kalkulačká spočítat daně a na všech mi vychází nula - ale když si vyplním daňové přiznání tak mi to ukazuje daň 3190,-. A v daňovým přiznání jsem nikde nenašla kolonky na to abych uvedla, že to dělám jako činnost vedlejší a při rodičáku. Mají to jen formuláře na důchodové a zdravotní. Děkuji za všechny odpovědi.