Re: Fotografie
>Dobrý den.
>Pracuji jako porodní asistentka na
>gynekologicko-porodnickém oddělení. Na oddělení i před ambulancí je
>(jak je zvykem) vývěska se jmény personálu - zdravotních
>sestřiček a porodních asistentek, které se o pacientky
>na jednotlivých pracovištích starají. Nyní přišli
>nadřízení s tím, že u jednotlivých jmen na těchto
>vývěskách budou i fotografie jmenovaných sestřiček. Já osobně
>a se mnou i některé mé kolegyně opravdu nemáme zájem
>se takto "vystavovat".
>Chci se proto zeptat, zda nám může zaměstnavatel
>nařídit nechat se vyfotit a mít umístěné tyto fotografie
>jak uvádím výše.
může Vám nařídit co cche, ale zákonné právo na to nemá. Domluvte se s kolegyněmi a zam-teli sdělte, že tí nesouhlasíte. Vy si rozhodujete sami, jak, kdy a kde bude naloženo s Vaší podobiznou, nejste povinny poslechnout.
Má na to nějaké zákonné právo??
>Neznám obor, kde by něco podobného bylo zvykem
>(obchody, banky, ani fotografii strojvedoucího vlaku či
>řidiče autobusu, který mě veze, jsem nikde neviděla
>vyvěšenou).
>Nutno ještě podotknout, že vizitku se jménem,
>fotografií, pracovním zařazením,... samozřejmě nosíme
>viditelně všechny.
>Moc Vám děkuji za odpovědi a přeji všem příjemné, i
>když trošku studené, zimní dny. Lenka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
7. 2. 2010 12:00
Dobrý den.
Pracuji jako porodní asistentka na gynekologicko-porodnickém oddělení. Na oddělení i před ambulancí je (jak je zvykem) vývěska se jmény personálu - zdravotních sestřiček a porodních asistentek, které se o pacientky na jednotlivých pracovištích starají. Nyní přišli nadřízení s tím, že u jednotlivých jmen na těchto vývěskách budou i fotografie jmenovaných sestřiček. Já osobně a se mnou i některé mé kolegyně opravdu nemáme zájem se takto "vystavovat".
Chci se proto zeptat, zda nám může zaměstnavatel nařídit nechat se vyfotit a mít umístěné tyto fotografie jak uvádím výše. Má na to nějaké zákonné právo??
Neznám obor, kde by něco podobného bylo zvykem (obchody, banky, ani fotografii strojvedoucího vlaku či řidiče autobusu, který mě veze, jsem nikde neviděla vyvěšenou).
Nutno ještě podotknout, že vizitku se jménem, fotografií, pracovním zařazením,... samozřejmě nosíme viditelně všechny.
Moc Vám děkuji za odpovědi a přeji všem příjemné, i když trošku studené, zimní dny. Lenka