Re: Ztráta důvěry v prodavačku
Bohužel - i Vaše bývalá spolužačka je jako každý jiný cizí člověk, který je u Vás zaměstnaný. Někdy zaměstnanec vyjde podnikateli vstříc, když vidí jeho tíživou situaci, já osobně bych jako zaměstnanec vstříc vyšla, zvlášť kdyby se jednalo o spolužačku nebo jiného blízkého člověka, myslím ale, že většině zaměstnanců je to jedno - chtějí své. Pokud jste jí chtěla nebo musela dát plný úvazek a smlouvu na dobu neurčitou a ona nechce přistoupit na změnu, musíte jí přidělovat práci dle pracovní smlouvy. Co se týče peněz - záleží na tom, zda má mzdu sjednanou v pracovní smlouvě (tu musíte dodržet) nebo zda jste ji jen stanovila mzdovým výměrem - tu můžete změnit bez jejího souhlasu.
Re: Ztráta důvěry v prodavačku
Má zaměstnankyně mou tíživou situaci zná: Zboží jsem pořizovala z daňových bonusů na děti za rok 2008 a z dlužného výživného. Sotva jsem začala, spláchla nás voda při červnové povodni. Podnikání jsem restartovala z mínusu a nyní se sotva dostávám na "nulu" .A mohu podnikat jen s tím, že mne, jako samoživitelku 2 dětí, výrazně podporují rodiče. Z uvedeného vyplývá, že odstupné je pro mne naprosto likvidační. Kdybych nebyla přesvědčena, že to má smysl, tak do toho nejdu.
Nyní tam dotyčnou již nechci, protože v ní vidím nikoli svou kamarádku a prodavačku, ale svou vyděračku. Nemá zájem o navýšení tržeb, o vstřícnost k zákazníkům a nabízení zboží. Nyní jí už práci přidělovat nechci, nemohu, protože jí absolutně nevěřím, bohužel. Díky několika lednovým konfliktům a taky informacím od zákaznic na ni mám několik trumfů: neplnění povinností, neuspokojivé dlouhodobé výsledky, incident s rodinnými vymahači, neuposlechnutí. Tímto mířím k podání výpovědi pro opakované porušování kázně a zároveň špatné výsledky; bylo by to bez odstupného. Ale 2 měsíce tam nevydrží, nevěřím ji. Nezbývá mi, ač je mi to "proti srsti", přinutit ji poněkud jinak. vždy jsem jí vycházela vstříc, ale ta doba skončila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
7. 2. 2010 14:02
Jsem drobná podnikatelka, v loňském roce jsem otevřela obchůdek a jako prodavačku jsem přijala mou bývalou spolužačku ze základní i střední školy. Abych obchod mohla rozjet s minimem vlastního vkladu,
vzala jsem si na ni dotaci z ÚP. Ta mi nyní se mzdou za leden skončila. Podmínkou ÚP byla pracovní smlouva na neurčito.
Navíc jsou tržby v obchodech v období leden-březen velmi slabé. Potřebovala jsem se s ní tedy domluvit na přechodném převedení na poloviční úvazek nebo na vstupu do evidence UP s možností výdělku na dohodu do výše cca 4.000 Kč. Obojí je pro ni "nevýhodné". Při rozhovoru o udržení tohoto pracovního místa si drze řekla jen o odstupné. Přiběhlo na mě i její rodinné vymahačské komando. Na základě tohoto ji absolutně nevěřím, nemohu ji tedy nechat volně manipulovat s mým majetkem a penězi. Nabízenou dohodu o ukončení PS odmítá a dožaduje se i písemně přidělení práce. Pracovat však nechce, má zájem jen o odstupné. Místo neruším, prodavačku potřebuji.
Pomůže mi někdo?