Re: Omlouvám se, ale
Tak prosím ještě podrobněji (jsem nějaká natvrdlá) - ty běžné nákupy, opravy účtuju na 501,511 a pod.? A PHM kam? A co bude dokladem -on nakoupí naftu, donese doklad -já to proplatím a zaúčtuju - jak?
A ještě dotaz - pokud je auto na leasing, používá se i soukromě - budou se náklady uplatňovat paušálně, musí si zaměstnanec dál přidávat 1% z ceny a náklady např na nákup pneu se dávají v plné výši? Nebo je nějakou poměrnou částkou.
Re: Omlouvám se, ale
No právě paušální náhradu bychom chtěli používat pro zjednodušení celého procesu - nechceme mít knihu jízd nbo jinou evidenci, DPH nepotřebujeme vracet - můžu to ošetřit nějakým vnitřním předpisem - ale nejsou mi jasné ty ostatní náklady související s provozem auta.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
8. 2. 2010 9:32
nepochopila jsem to tak úplně -
mám OA na leasing, chci si uplatnit výdaje paušální částkou - 4000Kč . Jsme spol.s r.o..
Pokud s tím autem někdo jezdí - nakupuje tedy PHM , tak si nic neproplácí z pokladny ? Kdo mu to zaplatí?
Jen uvede v daňovém přiznání jednotnou částku - pauš. výdaj?
A pokud mění pneumatiky nebo má opravu, kupuje se olej, voda do ostřik. apod. - to si taky nemůže uplatnit a proplatit?
Děkuji.