Hlavní navigace

Souhrnny danovy doklad

  • (neregistrovaný)

    8. 2. 2010 15:23

    Dobry den, prosim o radu, 31.12. byla vystavena souhrnná faktura na provoz internetu..je zde 12 danovych dokladu (cisel). Prosim jak zauctovat, platby jsou placeny kazdy mesic na zaklade smlouvy. Mohu uctovat na poskytnute zalohy (31400) a na teto fakture je uplatnit? Jedna se o jeden doklad, nebo musim udelat vice zapisu( celkem 12?)

    Dekuji moc

    Alice1

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 2. 2010 23:52

      alesek (neregistrovaný)

      Re: Souhrnny danovy doklad
      ted nevim. mate tedy jednu fakturu nebo 12 danovych dokladu? co jsem alespon videl souhrnne faktury, tak se jedna o jediny doklad, kde jsou vyjmenovane napr. dodaci listy, ktere jsou prilozeny.
      uctovat na poskytnute zalohy? nechapu

      obecne muzete v ucetnictvi doklady sdruzovat, pokud je budete mit k tomuto zapisu jako prilohu. napr. jeden VD nakup PHM za mesic 12/2009, k tomu prilozeno 10x doklad od benzinky, ale vse jednim zapisem.
      nevim jestli v dotazu vam jde o dph. jestli mate smlouvu, tak bych predpokladal u smlouvy splatkovy kalendar, dph uplatnuji ze splatek a zadnou fakturu na konci uz necekam. nevim zda jste s.r.o., FO. s.r.o. napr z prijatych zaloh odvadi dph.
      chce to vice informaci.

    • 9. 2. 2010 11:00

      Alice1 (neregistrovaný)

      Re: Souhrnny danovy doklad
      Moc dekuji za odpoved. Jsme s.r.o., platci DPH nejsme.. uctovala jsem na zaklade smlouvy, kde je splatkovy kalendar a tak mne take prekvapila tato souhrnna faktura ze dne 31.12.2009.
      Je mozne to tedy delat pres zalohy, nebo mam uctovat na zaklade smlouvy o poskytnutï sluzeb a danou fakturu ignorovat?

      Diky moc
      Alice

    • 9. 2. 2010 15:18

      alesek (neregistrovaný)

      Re: Souhrnny danovy doklad
      asi je to na domluve s vystavcem dokladu. asi tam je nekdo moc aktivni. nevim presne o jakou slubu ci o co jde. ale pokud bych mel v ruce splatkovy kalendar, tak bych do nakladu daval mesicne a pak uz nic necekal. jen na zacatku dalsiho roku novy splatkovy kalendar. nevim zda protistrana je platce nebo ne. pokud ano, tak odvadi stejne mesicne dph, tak proc na konci dalsi doklad? trosku tomu nerozumim. i kdyby nemeli ve splatkovem kalendari duzp ze je posledni den mesice, tak po prijeti platby stejne musi odvect dph a vystavit danovy doklad na prijatou platbu. tezko takhle varit z vody.
      lze to z vaseho pohledu brat jako zalohy a na konci dat do nakladu. ja bych daval ale mesicne.

    • 10. 2. 2010 10:20

      Alice1 (neregistrovaný)

      Re: Souhrnny danovy doklad
      dekuji moc za vycerpavajici odpoved
      Alice

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).