Re: daňové a pracovní úraz
Pokud je to plnění na základě životní pojistky,pak domnívám se, to nepřijde do DAP. A pokud je některé plnění na základě zákonného pojištění z-tele za škodu při pracovním úrazu, tj. od Kooperativy, příp. České pojišťovny, pak v případě, že vám vypočetli částku do 5000,- Kč, srazili srážkovou daň a toto plnění určitě nevstupuje do DAP.
Re: daňové a pracovní úraz
S plněním od Kooperativy skutečně, pokud náhrada - odškodnění je do 5000 Kč, pojišťovna použije srážkovou daň a tím je daňová povinnost vyrovnaná a pak tato částka (bolestné je od daně osvobozeno) nevstupuje do DAP. Pokud máte plnění od ostatních pojišťoven z titulu úrazového pojištění, je od daně osvobozeno, hledala jsem v daních, snad by pasovalo toto:
Zákon o dani - od daně osvobozeno § 4 p) příjem získaný ve formě dávek z úrazového pojištění podle zvláštních právních předpisů upravujících úrazové pojištění4
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
8. 2. 2010 18:17
dobrý den,
chtěla bych se zeptat, musím si udelat sama přiznání, poněvadž jsem měla pracovní úraz a dostala jsem celkem 6300 kč -od třech pojištoven (4800+600+ 900). Kam napsat tuto částku v danovém přiznání. moc díky. popřípadě prosím o odkaz na nějakou jednoduchou kalkulačku.
předem moc díky