Re: vyřazení drobného majetku
>Dobrý den,
>
>nastoupil jsem do firmy jako nový účetní. Zjistil
>jsem, že v evidenci majetku je asi 500 karet majetku. Z
>toho jsou jen 3 karty dlouhodobého majetku. Zbytek je
>drobný majetek, který ve firmě už ani není. V
>předchozích letech zadávali do evidence i např. květináče za
>cca 50,- Kč, použíté školní lavice s oceněním 20,- kč.
>
>Rád bych tuto evidenci dal dohromady a pročistil ji.
>To znamená, že asi 80% karet vyřadím - s důvodem
>likvidace. Myslíte, že takovéto počínání bez problémů projde
>kontrolou z finančního úřadu? Jedná se opravdu o
>"stovkové" položky, které byly při pořízení účtovány přímo
>do nákladů. Samozřejmě, že majetek, který máme a vyšší
>hodnotu (nábytek, elektronika atd.) nechám v
>evidenčním stavu.
>
>Děkuji za názory
>
Měl by se evidovat veškerý dlouhodobý majetek. Na drobný inventář je potřeba udělat soupis. Např. na židle. Ale na květináče to je opravdu hloupost.
>Jan789
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
8. 2. 2010 19:37
Dobrý den,
nastoupil jsem do firmy jako nový účetní. Zjistil jsem, že v evidenci majetku je asi 500 karet majetku. Z toho jsou jen 3 karty dlouhodobého majetku. Zbytek je drobný majetek, který ve firmě už ani není. V předchozích letech zadávali do evidence i např. květináče za cca 50,- Kč, použíté školní lavice s oceněním 20,- kč.
Rád bych tuto evidenci dal dohromady a pročistil ji. To znamená, že asi 80% karet vyřadím - s důvodem likvidace. Myslíte, že takovéto počínání bez problémů projde kontrolou z finančního úřadu? Jedná se opravdu o "stovkové" položky, které byly při pořízení účtovány přímo do nákladů. Samozřejmě, že majetek, který máme a vyšší hodnotu (nábytek, elektronika atd.) nechám v evidenčním stavu.
Děkuji za názory
Jan789