Ještě jednou kontrola na VZP

• (neregistrovaný)

15. 8. 2011 12:42

Děkuji za odpověď na moji otázku o kontrole na VZP. Tento paragraf jsem také našla, jen se ještě chci zeptat, jestli mi může pracovnice při kontrole zpochybnit dohody o provedení  práce, když byly do 150 hodin ročně, i když zněly na vysoké příjmy? Mám také odpovídat na otázky typu - co tam ti lidé dělají, co je jejich náplní práce, že mají takové příjmy? Po pravdě to ani nevím, co je jejich náplní práce a ani mě to nezajímá, myslíte, že je toto předmětem kontroly? Má vůbec pracovnice nárok se takto ptát? Horní hranice příjmů u DPP přeci není omezená,,,, Děkuji za odpověď  :-[ :-\

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 8. 2011 13:18

autorka

Dobrý den,

horní hranice příjmů je neomezená. Povinnou součástí dohody o provedení práce je uvedení sjednaných prací. Ty si kontrolní pracovnice přečte z předložených dohod, které ji musíte na základě uvedeného paragrafu předložit. Víc bych se do toho jako "pouhá" mzdová účetní nezaplétala. Požaduje-li pracovnice bližší vysvětlení, ať se obrátí na vedení společnosti. Jak uvádíte, Vás vůbec nemusí podrobná náplň jejich práce ani přiměřenost odměny zajímat.   

Dagmar Kučerová  :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).