Re: průměr pro výpočet dovolené
Průměr na D se bere vždy za čtvrtletí. tj. když měl D od 1.10.09, tak průměr od 1.7. do 30.9.. Tedy dovolenou, kterou čerpal od 1.10.09 až do 31.12.09 měl spočítanou tímto průměrem. Ale pokud měl i D v lednu 2010, tak se podle mě bere průměr posledního čtvrt. 09.
Re: průměr pro výpočet dovolené
Mila v příspěvek výše opravila s tím, že dodala, že byl od 1.10 až do ledna neschopen, což znamená, že nic neodpracoval ve 4. čtvrtletí. V takovém případě opravdu určili průměr pravděpodobný. Ten se určuje tak, aby byl co nejvíce podobný pravdě - jaký by asi byl, kdyby ve 4. čtvrtletí pracoval. Měli by počítat i s případnými odměnami, které by býval dostal apod. Tento průměr platí pro celé 1. čtvrtletí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
9. 2. 2010 15:39
Dobrý den, máme takový problém, resp. manžel. Byl od 1.10.2009 až do 15.1.2010. Nastoupil do práce 17.1.2010. Dnes jsme dostali výplatní pásku za měsíc leden, kde je uveden průměr pro výpočet dovolené. Je podstatně nižší než mívá normálně (o 50%). Předchozí průměr měl 196,-Kč/hod a teď mu bylo vypočteno 94,75 Kč/hod. Jeho plat se pohybuje, jako základ má 13000+až 15000 podle výkonu což je cca 28 000,-měs.hrubého.Vím že v těchto případech se postupuje podle §355 ZP - pravděpodobný výdělek,ale moc se mi to nezdá. Vůbec by mě to nezatěžovalo,ale dostal nařízenu dovolenou v měsíci únoru a byl by na tom teda dost tratný.
Takže, ještě bych se chtěla zeptat, ten průměr co mu tedy vypočetli,zůstává stejný i pro únor a březen? Prosím o radu a vysvětlení někoho kdo této tématice rozumí. Moc děkuji. Mila