Re: Roční zúčtování + odškodnění úrazu
nelze tento příjem přičít k příjmu z pracovního poměru?
Re: Roční zúčtování + odškodnění úrazu
Z-ec by měl doložit i Potvrzením o zdanitelných příjmech od Kooperativy (už se mi párkrát stalo, že Koop. vystavila), pokud by neměl, alespoň originál dopisu, který Koop. posílá a kde stanoví částku i zálohovou daň, od vás obdrží z-ec také Potvrzení o zdanitelných příjmech a je povinen do 31.3.2010 podat daňové přiznání na FÚ dle místa bydliště, tak jak říkaly přede mnou kolegyně.
Re: Je to nepracovní úraz???
Pokračovala jsem v odpovědi kolegyně xy, která zmiňovala Kooperativu, ale po upozornění vidím, že se jedná o nepracovní úraz, takže Koop. beru zpět, ale pokud se jedná o plnění z úrazové pojistky, stejně se domnívám, že toto je od daně osvobozeno viz ZDP § 4 od daně osvobozeno: p) příjem získaný ve formě dávek z úrazového pojištění podle zvláštních právních předpisů upravujících úrazové pojištění.
Otázkou je, o jaké odškodnění se tedy jedná .., to přesně kolegyně nezadala ...? Pokud by to byla "klasika" - zlomím si nohu, mám úrazovou pojistku, lékař mi vyplní hlášení pro pojišťovnu, dostanu od pojišťovny plnění za úraz, toto nevstupuje do DAP, toto plnění je od daně osvobozeno.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
9. 2. 2010 19:51
Zamestnanec dostal v r. 2009 do pojišťovny odškodnění za nepracovní úraz cca 30500,- a proto bych se chtěla zeptat jak tento příjem mám zohlednit do ročního zúčtování. Děkuji