Re: Exekuce - od kdy srážet?
>Dobrý den,
>nastoupil k nám zaměstnanec, který má uvedeno na
>zápočtovém listě, že mu byla prováděna exekuce. Jde mi o to
>jestli já jakožto nový zaměstnavatel musím automaticky
>pokračovat ve srážkách nebo čekám až mi příjde
>oficiální exekuční příkaz? Ono totiž není možné pořádně z
>toho zápočtového listu vyčíst jestli se jedná o
>přednostní nebo nepřednostní pohledávku. Díky za info
>
>Nahlašte na adresu soudu - exekutora, že uvedený pracovník k Vám nastoupil, ať Vám sdělí, zda exekuce trvá.Oni Vám zašlou celý výměr, kde bude vše podstatné.
>
srážku proveďte, ale dokud nebudete mít ex.výměr adresovaný na vás spolu s nabytím právní moci, deponujte na vašem účtě
Jakmile je v zápočtlistu exekuce uvedena, jste povinna srážky provádět ihned. Jde ale o to, v jaké výši (přednostní x nepřed.)... Být vámi vámi bych na soud zavolal a zjistil o jakou jde pohledávku (kvůli rychlosti, aby zam-ec nebyl zbytečně krácen či zvýhodněn). Zdaleka nejste jediná účetní, co dostala špatně vyplněný ZL, do ZL je nutno vždy psát všechny informace v rozsahu §313 odst.1 ZP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
10. 2. 2010 1:33
Dobrý den,
nastoupil k nám zaměstnanec, který má uvedeno na zápočtovém listě, že mu byla prováděna exekuce. Jde mi o to jestli já jakožto nový zaměstnavatel musím automaticky pokračovat ve srážkách nebo čekám až mi příjde oficiální exekuční příkaz? Ono totiž není možné pořádně z toho zápočtového listu vyčíst jestli se jedná o přednostní nebo nepřednostní pohledávku. Díky za info