Re: Kontrola FÚ - zaokrouhlování faktur
Teď jsme měli kontrolu z FÚ, nad zaokrouhlováním faktur se vůbec nezastavovali, a já zaokrouhlení neúčtuji vůbec, jenom o částku k zaokrouhlení ponížím nebo povýším základ daně. Vše dopadlo OK, jsem ráda, že kontrolu ukončili, hrabali se tady ve všem možném asi 10 dní. Přeji také kontrolu bez problémů:-)
Re: Kontrola FÚ - zaokrouhlování faktur
Děkuji za odpovědi. Řešila jsem jednak jak účtovat zaokrouhlení, zda na 548,648 nebo přičíst k základu daně a taky jsem řešila způsob zaokrouhlení u faktur vystavených. Jestli zaokrouhlení dát do 0% základu nebo hned do 20% a jestli řeší změnu zaokrouhlování faktur. Teď mám nastaveno zaokrouhlení do 0% základu, ale u jednoho odběratele nesmím zaokrouhlovat. Tak jsem řešila, jestli můžu mít 2 způsoby zaokrouhlení u FV pro odběratele. Dle informací daňového poradce, stačí toto popsat ve vnitřní směrnici a mělo by to být v poho.
Někdy mi připadá, že řeším úplně prkotiny, ale chci to mít dobře a mít argumenty, že to takto lze.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
10. 2. 2010 9:42
Dobrý den,
jaké máte zkušenosti z kontrol.
Jak řeší např. zaokrouhlování faktur vystavených - haléřové vyrovnání?
Jedná se o malé čáskty a já pořád dokola řeším jestli to má cenu vůbec řešit.
Děkuji