Re: Dovoz mimo EU
No tady jsem se v tom plácala já mám zboží CIP až k sobě do firmy takže částka z faktury je pro mě částka z dopravou až ke mě na dvůr je myslím v kolonce 47 připočtu fakturu za celní odbavení + clo a je to pro mě základ daně pro dPH. jakou máte cenu na fa. bez dopravy? dala bych celou částku z faktury + celou částku za dopravu a jukněte jestli taková cena někde na JSD je + celní dbavení atd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
10. 2. 2010 11:41
Vedu DE, při dovozu z Chiny je hodnota zboží uvedena na JCD od celníků-základ pro vyměření,tam celníci započtou i dopravu. Tuto hodnotu dávám jako základ do daň.přizn.DPH-dovoz zboží. Ale pak mám ještě zvláštˇfakturu za dopravu,tuto mám v pen.deníku účtovat taky jako materiál nebo je to prov.režie? Mám v tom chaos, protože na straně jedné, je doprava započtena do hodnoty zboží na JCD a na straně druhé, mám ještě fa za dopravu.Díky