Re: společná domácnost
Otec dítěte to prohlašuje při podpisu prohlášení poplatníka v odd. I
3. Podle § 35c a § 35d zákona uplatňuji daňové zvýhodnění na vyživované dítě žijící se mnou v domácnosti (vlastní, osvojené, dítě
v péči, která nahrazuje péči rodičů, dítě druhého z manželů a vnuka-vnučku, pokud jeho rodiče nemají příjmy, z nichž by mohli
daňové zvýhodnění uplatnit):
V odd. II mimo jiné prohlašuje,že
Jsem si vědom(-a) následků, kdyby toto prohlášení neodpovídalo pravdě a jsem si vědom(-a) toho, že rozdíl z nesprávně sražené zálohy na daň nebo daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků a daňového zvýhodnění z mé viny bude v plné výši včetně příslušenství sražen z mé mzdy.
Re: společná domácnost
Děkuji, zapomněla jsem dodat, že není zaměstnanec, ale živnostník... Takže mě zajímalo, co předkládá k daňovému přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
10. 2. 2010 12:41
jakým způsobem se prokazuje, že manželé žijí s dětma ve společné domácnosti, když trvalý pobyt mají každý někde jinde?
jedná se mi o uplatnění slevy na dítě, kdy otec má trvalý pobyt jiný než děti