Re: Sleva na manželku
k první odpovědi.. jsem ve stejné situaci, dívala jsem se na poslední stranu Prohlášení, je tam ale uvedena částka 38040kč což mě trochu mate? jelikož by to mělo být 68000. Tak si nejsem jista, jestli se dívám na správnou kolonku?
Re: Sleva na manželku
ze stránek mfcr.cz:
Pro zdaňovací období 2010 lze používat i předcházející vzory 19 – 16. Upozorňujeme však, že je nutné, aby plátce daně u vzorů č. 16 – 18 vyznačil změnu částky u slevy na manželku/manžela z 38 040 Kč na 68 000 Kč. Dále upozorňujeme, že na vzoru č. 16 a 17 u poplatníků-poživatelů starobního důchodu se nevyplňuje v části II. bod č. 2 a v části III. s názvem "Kromě nároku na slevy na dani a nároku na daňové zvýhodnění .." bod č. 1. písmeno b). Upozorňujeme také na skutečnost, že vzor č. 16 neobsahuje nezdanitelnou část základu daně podle § 15 odst. 8 zákona o daních z příjmů - úhrady za zkoušky ověřující výsledky dalšího vzdělávání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
11. 2. 2010 8:59
Dobrý den. Máme 2 zaměstnance, kteří mají manželky na RD. Chtěli by uplatnit slevu na manželku. Stačí, když mi donesou od manželek čestné prohlášení, že neměli v roce 2009 příjem vyšší než 68.000,- ? moc vám děkuji a přeji hezký den.