Re: Stravenky
Do nákladů si dáte max. 55%, tzn, že cena stravenky je napři.60 Kč, tak že 55 % z hodnoty stravenky si dáte do nákladů a 45 % hradí zaměstnanec (nebo to může být 50 na 50). Provize za stravenky je max.55% daňově (na 518) a 45% nedaňově na (518). Stravenky účtujete na 213.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
11. 2. 2010 19:44
Poskytujeme zaměstnancům stravovací poukazy. Jakým způsobem se má spočítat cenu obvyklou, když stravenky jsou osvobozeny od daně a manipulační poplatek + provize je 20%. Budu cenu obvyklou počítat pouze z manipulačního poplatku + provize nebo i ze stravenek?
A jak to bude se zdravotním a sociálním pojištěním? Prosím pokud je to možné i uvést příklad, nějak se v tom pořád motám.
Děkuji