Re: Srážková versus zálohová daň
prohlášení můžete podepsat pouze u jednoho z nich a poté by se jednalo o daň zálohovou.
Nemohu podepsat prohlášení u žádného z nich, protože to mám již podepsané u svého hlavního zaměstnavatele. Přesto bych rád tyto příjmy nějak zahrnul do ročního zúčtování daně. Mám totiž 5 dětí a manželku na rodičovské dovolené, tak chápete, že mám nulovou daň...:-))) Proč krmit tento rozhazovačný stát srážkovými daněmi, když si je mohu všechny nechat vrátit??
Pokud byste zrušil svůj podpis u svého chlebodárce a podepsal prohlášení u jednoho ze svých dalších zaměstnavatelů (v němž by byl příjem alespoň 4000,- měsíčně, pak by byste u chlebodárce platil daň, která by šla do daňového přiznání a zároveň byste měl nulovou daň a bonusy u toho zaměstnavtele, kde byste podepsal prohlášení. Ale v každém případě by šlo podepsat pouze u jednoho z nich.
pokud Vám bylo vypláceno měsičně ,tak s tím nic neuděláte jedná se podle zákona o daň srážkovou.
Pokud máte s nimi uzavřenou DPP tak se domluvte por letošní rok aby vám vypláceli až po delší době než je jeden měsíc a byla by to daň zálohová
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
12. 2. 2010 8:29
Mám více zdrojů příjmů ve výši do 5000 Kč měsíčně. Každý mi strhává srážkovou daň. Mohu si zvolit, aby mi tuto daň odváděli jako zálohovou a požádat je o vystavení "Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti a z funkčních požitků, sražených zálohách na daň a daňovém zvýhodnění za zdaňovací období"?