Re: Živnostenské oprávnění - zrušení
Pane kolego, zdravím srdečně, že jste se ozval, už je tomu dávno, co jsme komunikovali.
K problému: Ten Váš známý je veden v živnostenském rejstříku a Vy se svou odborností musíte být u jeho živnosti jako odpovědný zástupce, to se tam dá hned ověřit.
http://www.rzp.cz/cgi-bin/aps_cacheWEB.sh?VSS_SERV=ZVWSBJFND
zde zadejte jeho IČ nebo firmu, dejte si výpis s historií a tam to najdete.
Pokud chcete být vyškrtnut, řeší to § 11 živ.zákona, odst. 5, může to zajiastit on, pokud to neohlásí, můžete tak učinit sám, písemně oznámit ukončení výkonu funkce ŽÚ, ale předtím musíte písemně informovat toho podnikatele a toto ŽÚ doložit- kopii dopisu, dodejky a pod.
Takže nic složitého.
Mějte se krásně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
12. 2. 2010 13:05
Vážení přátelé,
zdravím vás a dovoluji si zde předložit dotaz. Jedná se o to, že před mnoha lety mne majitel jednoho s.r.o. poprosil, zda by na základě mé odbornosti a mého ŽL mohl zajišťovat právě služby BOZP, s čímž jsem souhlasil. Dnes však nastala doba, kdy již nemám zájem, aby na podkladě mého ŽL tyto služby nabízel a zajišťoval. A nyní ta otázka. Kde se dá prosím najít (dá-li se vůbec) informace o tom, zda je stále ten můj ŽL oním dokladem, na jehož základě podniká v této oblasti a jak se dá zajistit, abych byl „vyškrtnut“?
Děkuji a přeji krásný a úspěšný den. S pozdravem
Zdeněk