Živnostenské oprávnění - zrušení

• (neregistrovaný)

12. 2. 2010 13:05

Vážení přátelé,

zdravím vás a dovoluji si zde předložit dotaz. Jedná se o to, že před mnoha lety mne majitel jednoho s.r.o. poprosil, zda by na základě mé odbornosti a mého ŽL mohl zajišťovat právě služby BOZP, s čímž jsem souhlasil. Dnes však nastala doba, kdy již nemám zájem, aby na podkladě mého ŽL tyto služby nabízel a zajišťoval. A nyní ta otázka. Kde se dá prosím najít (dá-li se vůbec) informace o tom, zda je stále ten můj ŽL oním dokladem, na jehož základě podniká v této oblasti a jak se dá zajistit, abych byl „vyškrtnut“?

Děkuji a přeji krásný a úspěšný den. S pozdravem

Zdeněk

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 2. 2010 13:21

pája

Re: Živnostenské oprávnění - zrušení
      Pane kolego, zdravím srdečně, že jste se ozval, už je tomu dávno, co jsme komunikovali.
      K problému: Ten Váš známý je veden v živnostenském rejstříku a Vy se svou odborností musíte být u jeho živnosti jako odpovědný zástupce, to se tam dá hned ověřit.

http://www.rzp.cz/cgi-bin/aps_cacheWEB.sh?VSS_SERV=ZVWSBJFND

zde zadejte jeho IČ nebo firmu, dejte si výpis s historií a tam to najdete.
      Pokud chcete být vyškrtnut, řeší to § 11 živ.zákona, odst. 5, může to zajiastit on, pokud to neohlásí, můžete tak učinit sám, písemně oznámit ukončení výkonu funkce ŽÚ, ale předtím musíte písemně informovat toho podnikatele a toto ŽÚ doložit- kopii dopisu, dodejky a pod.
      Takže nic složitého.
      Mějte se krásně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).