Re: HV - ztráta
Dohadné položky např. na energie zaúčtovat musíte, jinak bude jejich vyúčtování v následném roce nedaňové.
Opravnýma položkama k pohledávkám by jste ztrátu jen zvýšila.
Odpisy lze přerušit jen daňové, takže v účetním HV si nepomůžete, ale třeba nesklouznete díky přerušení do mínusového základu daně.
O rozpracovanosti účtovat nemůžete ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
12. 2. 2010 14:08
Dobrý den, vím že se tu řešila ztráta u hosp. výsledku,ale já také pořád nevím co a jak . U nás jsme měli ztrátu ( hodně vysokou) v r. 2007, rok 2008 zisk. To jsme si uplatňovali ztrátu z min. let. Nyní r. 2009 máme opět hodně vysokou ztrátu. Co to má prosím za důsledky z pohledu FÚ a dalších. Mám to řešit nebo ne?
A dále tedy, ví někdo jak zvýšit tento HV. Vím, že se tu mluví o odpisech, dohadných položkách, opravných položkách, Ale bohužel jsem úplně mimo a nechápu jak na to . Může to někdo vysvětlit jako pro blbce. Už se tak vážně cítím.
Někdo třeba psal že odpisy místo daňové zaúčtuji jako nedaňové. To jde? a to potom už o ten odpis přijdu? Nebo že jde přerušit a jak? Když musím účtovat na 551.
Prosím !!!!!!!!! Moc!!! Zkusí si někdo dát tu práci a odepíše.
MOc předem děkuji. Anka