Re: prosím - dvě životní pojištění
Nevím jak to prokázat, ale beru to tak, že můžu uplatnit max. 12.000,- a jelikož životní pojištění u kterého jsem uplatňovala 9.390,- jsem nezrušila tak tuto částku můžu k snížení daňového základu použít a dodanit musím pouze částku 2.610,-.( Beru to tak, že pokud bych zrušila pojištění, kde jsem uplatnila 9.390,- taky bych musela dodanit rozdíl ) Nebo je třeba propočítat poměrné částky z každého pojištění zvlášť dodanit poměrnou částku zrušeného pojištění. Taky nevím, kdo by mi prokázal, že to tak nebylo. Proto prosím o radu. Ještě jsem se s tím nesetkala.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
12. 2. 2010 22:22
Dobrý den, moc prosím o radu. OSVČ měla dvě život. pojištění, základ daně snižen o 12.000,- v minulých letech, potvrzení od pojišťoven na 9.390,- a 5.445,-. V loňském roce předčasně ukončila pojištění, kde si uplatňovala 5.445,-.Peníye byly vyplaceny na účet. Uvažuju dobře, když musí dodanit rozdíl 12.000 - 9.390 = 2.610 za každý uplatněný rok? Prosím ještě o radu, kde seženu potvrzení od pojišťoven za minulé roky, založené kopie mám jenom za poslední 3 roky, předcházející účetní kopie nepořizovala a já teď nevím, zda byly částky za všechny roky stejné.