Re: Rodičovský příspěvek a daňové přizná
Počet měsíců kdy Vás manžel vyživoval se odvíjí od uzavření sňatku, tedy pokud byste se vdala třeba v červenci 2009, tak by Vás vyživoval jen 6 měsíců, pokud jste vdaná celý rok 2009, pak tam napište 12.
Do celkových příjmů ale nezapomeňte přičíst kromě proplacené dovolené (v hrubém), také celý zbytek mateřské dovolené za leden, ten se tam počítá. Rodičovský příspěvek už ne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
Daňové přiznání v ohrožení? Podání vám může zkomplikovat přetížený systém
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
13. 2. 2010 22:08
Dobrý den, letos jsem v lednu přestala pobírat mateřský příspěvek a přešla na rodičovský. V měsících únor, březen a duben mi byla proplecena dovolená. Celková výše příjmů nepřesáhla 68 000 Kč. Chtěla bych v manželově DP uplatnit slevu na dani 24 840. V DP je počet měsíců během kterých mě manžel vyživoval. Chci se zeptat zda--li mám počítat pouze měsíce, které jsem pobírala jen rodičovský příspěvektzn. od května 2009 či zda mohu uplatnit i měsíce únor, březen a duben i přestože jsem měla proplacenou dovolenou. Doufám, že je dotaz srozumitelný a děkuji za odpověď