Re: Výdaje procentem
xxxxxx
30% je u §9, u §10 jen skutečné výdaje.Ale tady bych se spíš přikláněla ke zdanění §7,tzn. zahrnete příjem z pronájmu dohromady s ostatním příjmem podle §7 a pak z toho uplatníte výdaje příslušným procentem........ ale možná uvažuji špatně - např. mám v obch. majetku auto, které pronajmu,pak daním tyto příjmy pod §7. Mám nemovitost MIMO podnikání a tuto pronajímám, pak pod §9....
V předešlých diskuzích několikrát diskutováno - zdanit §7 prý nezáleží na vlastnictví a vložení do OM, hlavně že je prostor využíván v podnikání a někdo na to má i papír od daňového poradce. Takže myslíte, že mám sečíst příjmy kadeřnictví + pronájem a uplatnit 80%? Je tu totiž vedená i diskuze o zdanění majetku v §7 a rada zní - uplatnit 30% výdaje. Zmátlo mě to, protože 30% jsem našla pouze u §9. Děkuji.
xxxxxxxxx
Jsem přesvědčená, že pokud zahrnete příjem z tohohle pronájmu pod §7 (a já bych to tak udělala), tak budou výdaje ve výši procent odpovídající Vaši živnosti, což je asi těch 80% (píšu asi, protože toto nevím, máme jinou jenom za 60% -:)))).
Těch třicet procent se opravdu týká jenom příjmů zařazených pod §9 .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
14. 2. 2010 16:16
Mám příjmy z kadeřnické činnosti, kde uplatním 80% výdaj. Nebytové prostory, ve kterých provozuji kadeřnickou činnost dále pronajímám. Souhlas mám a pronájem daním v §7. Prosím výdaje k tomuto pronájmu budou 80% jako u kadeřnictví, nebo jiné?