Re: Úrok z úvěru - RZ
Protože pro uplatnění odpočtu zákon předepisuje předložení výpisu z listu vlastnictví, a ten manžel není vlastníkem. Někdo mi tu před časem oponoval, že prý jeho daňový poradce říká, že výpis může předložit, jen v něm bude jiný vlastník, což prý nevadí. Ten názor jsem slyšela poprvé, ve všech výkladech jsem četla vždy jen to, co jsem napsala výše. A za sebe musím říct, že bych v tomto případě spor s FÚ neriskovala a odpočet ve mzdové účtárně neuznala.
Re: Úrok z úvěru - RZ
Asi už to máte vyřešeno, ale zřeba mi ještě nědo odpoví: čiliže pokud jsou v úvěrové smlouvě (meziúvěr na stavební spoření) uvedeni oba manželé, mohou si uplatnit úroky rovným dílem nebo jeden nebo druhý, bez ohledu na to, na koho je potvrzení vydáno. Vlastnictví nemovitosti je podmínkou? Pokud nemovitost vlastní na LV jen jeden z nich, ale bydlí v ní oba, uplatňuje jen vlastník? Děkuju a doufám ....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
15. 2. 2010 7:57
Prosím o radu. Při uplatnění úroku z úvěru je potřeba smlouva o úvěru - zde jsou uvedeni 1) účastník stavebního spoření manželka a pod bodem 2) manžel =jsou zde uvedeni jako solidární spoludlužníci. Poté je potřeba potvrzení o zaplacených úrocích - toto je psáno na manželku. Dále výpis z katastru nemovitostí - a zde bych potřebovala radu. Byt je podle katastru ve vlastnictví manželky. Může si manžel uplatnit odpočty úroků? V knize Mzdová účetní je psáno, že se prokazuje výpisem z LV potvrzující vlastnictví bytového domu, bytu atd. a tento je ve vlastnictví manželky.
Děkuji za radu.