Dobrý den, zaměstnanec měl pracovní úraz a od Kooperativy měl příjem vyšší než 5.000,- Kč. Z tohoto důvodu jsem mu vystavila potvrzení o zdanitelných příjmech s tím, že si daňové přiznání musí udělat sám. On se nyní rozčiluje, že jsem povinna mu roční zúčtování udělat, protože Kooperativa mu poslala dopis, který má předat mzdové účetní. Můžete mi poradit jak je to správně? Děkuji
Re: Roční zúčtování
určitě měl náhradu mzdy vyšší jak 5000 Kč? podivejte se na ten dopis a znovu mu to vysvetlete rozcilovat se mel predtim,ze mu to nevyplatil zamestnavatel,ale Kooperativa,
Ano měl náhradu vyšší než 5.000,-, ale na dopisu od Koo je napsáno předat mzové účetní. Můžete mi napsat jaký zákon toto řeší? Děkuji
Také mám stejný případ a ta formulace v dopise, že to má předat mzdové účetní mě dost zmátla. Také jí to chci vrátit s tím, že si musí udělat daňové přiznání. Poradí někdo, jak je to správně pls?
Správně je to tak,že pokud mu byla zaplacena náhrada větší než 5.000,- srazili mu zálohovou daň a je povinen podat přiznání. Předat mzdové účetní to má pravděpodobně právě proto, aby věděla , že mu nemůže udělat roční zúčtování.
15. 2. 2010 14:22
Dobrý den, zaměstnanec měl pracovní úraz a od Kooperativy měl příjem vyšší než 5.000,- Kč. Z tohoto důvodu jsem mu vystavila potvrzení o zdanitelných příjmech s tím, že si daňové přiznání musí udělat sám. On se nyní rozčiluje, že jsem povinna mu roční zúčtování udělat, protože Kooperativa mu poslala dopis, který má předat mzdové účetní.
Můžete mi poradit jak je to správně?
Děkuji