Re: Sleva na poplatníka
Kdybyste škrtla uplatňuji, znamená to, že v případě nějakého příjmu by vám byla sice spočítána zálohová daň (protože máte podepsané prohlášení), ale nebyla by uplatněna sleva na poplatníka, tzn. daň byste zaplatila a dostala byste ji zpátky až při ročním zúčtování.
Podepisujete pro rok 2009 zpětně nebo již na rok 2010?
tak to taky nechápu.Toto byste potřebovala za předpokladu, že byste měla v roce 2010 nějaké příjmy, ze kterých byste mohla uplatnit slevu na dani. Pokud jste na MD, a podepíšete, může se stát, že si najdete jinde nějakou brigádu (dohodu o provedení práce) a tam už toto prohlášení nebudete smět podepsat. Možná vám to ale poslala jenom kvůli ročnímu zúčtování, o t o určitě požádejte (3. a4. str.), tu 1.a 2. bych na rok 2010 nepodepisovala (tedy pokud vám "nehrozí" nějaký příjem od zaměstnavatele (např. 13.plat)
V měsících kdy jste měla zaplacenou dovolenou se podívejte, jestli vám byla sražena nějaká dań. V případě že ano, podepiště v prohlášení, že žádáte o provedení ročního zúčtování, a tato daň se vám vrátí ,v případě, že nebyla sražena žádná daň, jenom vraťte tiskopis do účtárny.
ne,nic mne nehrozí.žádna brigáda ani zaměstnání.
¨
Možná je to tím,že vlastně do listopadu pobíram RP..
když jsme s ekonomkou mluvila po telefonu,ptala se jeslti počítam s tím,že budu mít nějakou brigádu,nebo tak v .r2010..já že určite ne,tak možná podle toho mne to ted udělal takhle.
ale popravde,nechápu..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
16. 2. 2010 8:26
dobrý den.
Jsem na MD,včera mne přišel poštou tiskops DP ,ekonomka mne naznačila co a jak mám vyplnit.
Nevím jestli se nespletla..do kolonky zda uplatnuji nebo neuplatnuji slevu na poplatníka jsem měla škrtnout neuplatnuji.
Z čeho vychází,že uplatnuji,ale nevím proč..
Celý rok jsem byla na neschopence a ted na MD.
2 měsíce mne ale byla proplacená řádna dovolená.
Děkuji.