Re: Nespárovaná platba v bance???
já dávám na ú.325, příp. následně odepsat na 648-ost. provozní výnosy...
Super, díky moc :-) Bude se to někdy třeba hodit, zrovna jsme dopátrali, že se jednalo o platbu z affiliate programu z internetu kde posílají peníze až po splnění nějakých podmínek a číslo účtu také odpovídá, počkáme ale na odpověď od nich ... Moc díky a přeji pěkný den.
Tak mám ještě dotaz, pokud se tedy na to přišlo během 2 měsíců, jak lze řešit tedy to, že jsem měl platbu na účtu, nemám vystavenou žádnou fakturu (netušil jsem, že mi provize vyplatí), jak mám tedy správně postupovat, abych nemusel opět upravovat přiznání k DPH apod.???
Zrovna jsem se chystal napsat, že tady kecám kraviny :-) No já takový zběhlík nejsem, ale toto jsem si uvědomil až později :-( ... Jelikož účetnictví dělám sám, toho moc není, tak se vždycky snažím jen vše udělat sám a pak si nechám jen zaúčtování apod. zkontrolovat.
Vysvětlíte mi tedy jak to správně zaúčtovat? Mám to dělat tedy spíše přes tu dohadnou položku a pak na účet 602 v interním dokladu? Z dané částky musím ještě ale zaúčtovat DPH na 343? Nebo se musí dohadná položka ještě nějak jinak přeúčtovávat? Omlouvám se za ty moje blbé dotazy, ale musím se v tom zorientovat :-)
Ano, na DPH už hrabat nechci i když mi třeba t-mobile poslal až 30 ledna fakturu za prosinec :-( Takže dodatečné budu muset stejně udělat, ale nechám si poradit co bude nejvýhodnější ... Jde mi o to, že se asi nebude líbit FÚ, že nám faktury jdou číselně po sobě a najednou faktura s nejvyšším číslem bude mít datum o měsíc nebo dva menší než faktury předchozí :-(
dohadná položka nepodléhá odvodu/odpočtu DPH, tzn., že účtujete opravdu jen např. 388/6xx. výtečně to můžete podobně uplatnit i na fa od T-mobilu, pokud k datu závěrku fa nemáte v ruce,kdy zaúčtujete doh.položku pasivní, 5xx/389, zase bez DPH. máte to v nákladech roku 2009-odhadem, v r.2010 všechny dohadné položky z předch.roku odúčtujete s mínusem, a zaúčtujete např. fakturu došlou od t-mobilu. nevadí, že oni mají na dokladu DUZP 12/09, vy v klidu uplatníte v 01/10... doufám, že jsem nepsala moc zmatečně.. :-)
Ještě se omlouvám, že znovu píšu, rád bych si ujasnil jednu věc, dohadnou položku tedy zaúčtuju a pak odúčtuju, ale jak je to s DUZP? Do přijatých faktur uvedu fakturu od T-Mobile kde je UZP ještě rok 2009, program mi tedy udělá to, že mi bude vypočítávat DPH v roce 2009, tudíž jej do roku 2010 nedostanu, pokud nezměním datum UZP :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
16. 2. 2010 8:36
Zdravím Vás, před koncem minulého roku k nám dorazila platba, kterou jsme nespárovali s žádným dokladem a zjišťujeme k čemu částku přidružit či informaci od plátce, rád bych se zeptal, jak máme tedy zatím tuto částku v bance zaúčtovat, aby nebyl nějaký problém ve výsledovce apod. Děkuji