Re: Úřad práce - potvrzení pro výpočet d
to ano, ale já mám zkušenost, že si toto také přikládá človíček, který si podává DP, aby zdokladoval FÚ celý rok.... tazatel se musí lépe vyjádřit - zda je to k uplatnění slevy na manželku nebo nikoliv...
Možná to některý FÚ chce doložit. Ale i v době evidence na Úp může mít nezaměstnaný příjmy z DPP a mít někde podepsané prohlášení. Takže nevím, zda by se to použilo jako doklad. Pokud dělám roční zúčtování někomu, kdo byl v evidenci ÚP, chci po něm většinou čestné prohlášení, že v tu dobu nemě zdanitelné příjmy.
Dobrý den, pro kamarádku zpracovávám daně za r.2009,která byla po část loňského roku v evidenci Üřadu práce. Mimo hromady potvrzení jsem od kamárkydostala i lejstro právě z Úřadu práce: " Potvrzení o výši příjmu z dávek podpory v nezaměstnanosti pro výpočet daně z příjmu za zdaňovací období 2009 " Na závěr tohoto
psaní je ještě věta: Toto potvrzení se vydává pro daňovou
povinnost z příjmů fyzických osob.
Dávky státní sociální podpory přece do daňového
základu nepatř, nebo se snad pletu ? Musím tento
papír doložit k daňovému příznání ?
>>>>>Děkuji moc.
>>>>tyto dávky se samozřejmě nedaní, ale k přiznání
>>>>přiložíte toto potvrzení, aby měla kamarádka
>>>>zdokumentovaný
>>>>celý rok 2009
Dobrý den,
ráda bych se připojila k původnímu dotazu.... Mamka je od dubna 2009 na ÚP a stále je. V září nastoupila do jedné firmy, ale ve zkušební době skončila a šla se evidovat znovu na ÚP. Toto se bohužel opakovalo ještě v listopadu. Jaké doklady potřebuje k podání daň.přiznání?
1. Roční vyúčtování daně od z-tele, kde byla do března.
2. Stejně tak roč.vyúčt. za září a listopad od z-telů, kde byla pouze ve zkušební době.
3. Potvrzení o nezaměstnanosti od ÚP. (Vydají jedno nebo bude rozkouskované: duben-srpen; řijen; prosinec?) - co po nich má mamka konkrétně chtít?)
4. Také bude odečítat úroky z úvěru - to je ok. Povrzení o zaplacených úrocích už od banky přišlo.
5. Mohla by odečíst také mě - dítě. Dodělávala jsem VOŠ a v červnu jsem absolvovala. (bohužel jsem u absolutoria neuspěla tak jak bylo zapotřebí a tak v září jsem šla na opravnou zkoušku => školu mám tedy ukončenou v září) - mám dodat potvrzení o studiu na rok 2008 - září 2009?
6. Nějaké další doklady / potvrzení?
Děkuji moc za odpověď
>
>>>>>tyto dávky se samozřejmě nedaní, ale k přiznání
>>>>>přiložíte toto potvrzení, aby měla kamarádka
>>>>>zdokumentovaný
>>>>>celý rok 2009
>
>Dobrý den,
>ráda bych se připojila k původnímu dotazu.... Mamka je
>od dubna 2009 na ÚP a stále je. V září nastoupila do
>jedné firmy, ale ve zkušební době skončila a šla se
>evidovat znovu na ÚP. Toto se bohužel opakovalo ještě v
>listopadu. Jaké doklady potřebuje k podání
>daň.přiznání?
>1. Roční vyúčtování daně od z-tele, kde byla do
>března.
ne roční zúčtování, ale potvrzení o zdanitelných příjmech
>2. Stejně tak roč.vyúčt. za září a listopad od z-telů,
>kde byla pouze ve zkušební době.
stejně, potvrzení o zdanitelných příjmech
>3. Potvrzení o nezaměstnanosti od ÚP. (Vydají jedno
>nebo bude rozkouskované: duben-srpen; řijen; prosinec?)
>- co po nich má mamka konkrétně chtít?)
určitě má jenotlivé doklady od kdy do kdy byla v evidenci, vždy, když ji vyřadili jí je dali
>4. Také bude odečítat úroky z úvěru - to je ok.
>Povrzení o zaplacených úrocích už od banky přišlo.
možná, že žádné úroky ani nebude moci odečítat , protože jí postačí sleva na poplatníka
>5. Mohla by odečíst také mě - dítě. Dodělávala jsem
>VOŠ a v červnu jsem absolvovala. (bohužel jsem u
>absolutoria neuspěla tak jak bylo zapotřebí a tak v září jsem
>šla na opravnou zkoušku => školu mám tedy ukončenou v
>>září) - mám dodat potvrzení o studiu na rok 2008 -
>září 2009?
>6. Nějaké další doklady / potvrzení?
potvrzení o studiu a potvrzení zaměstnavatele manžela (vašeho otce), že on na vás nic neuplatňoval
>Děkuji moc za odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 2. 2010 18:12
Dobrý den, pro kamarádku zpracovávám daně za r. 2009, která byla po část loňského roku v evidenci Üřadu práce. Mimo hromady potvrzení jsem od kamárky dostala i lejstro právě z Úřadu práce: " Potvrzení o výši příjmu z dávek podpory v nezaměstnanosti pro výpočet daně z příjmu za zdaňovací období 2009 " Na závěr tohoto psaní je ještě věta: Toto potvrzení se vydává pro daňovou povinnost z příjmů fyzických osob.
Dávky státní sociální podpory přece do daňového základu nepatř, nebo se snad pletu ? Musím tento papír doložit k daňovému příznání ?
Děkuji moc.