Instalatér a sklad

• (neregistrovaný)

17. 2. 2010 8:30

Dobrý den, jsem instalatér a mám ŽL na vodoinstalatérství, topenářství a velkoobchod ,maloobchod.

1)Když nakoupím materiál na nějakou zakázku a poté ho nepoužiju a zůstane mi musím si vést sklad?
    2)Kontroluje někdo nakoupený materiál co za rok nakoupím a co vyfakturuji?
    3)Musím na faktuře vypisopvat ten materiál nebo mohu napsat : "faktura za práce instalatérské + materiál."

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 2. 2010 8:56

alesek (neregistrovaný)

Re: Instalatér a sklad
      1) mel by jste vest skladove karty. ;o)
      2) ANO, pokud FU nastvete a verte, ze to je snad jedine cemu rozumi. ;o) zabydli se u vas klidne pul roku a budou si vytvaret takove tabulky ze vam budou oci prechazet. pokud platite dane, ale tim myslim fakt dane, ne ze se mi tu zivnostnik hrouti nad dani 6000 za rok, kdyz dobry zamestnanec toto zaplati za dva mesice, tak vam nikdo sklad kontrolovat nebude.
      3) material vypisovat nemusite, kdyz prijde ale fu na kontrolu a zepta se, kam ze prisel ten ci onen nakoupeny material, tak by jste jim mel byt schopen z neceho vycist, kam ze to prislo. aby kdyz si daji soucinnost tretich osob a zeptaji se dotycneho zakaznika, zda to tam opravdu ma, aby to potvrdil. nakoupeny material vam tvori naklad a vy musite spravci dane prokazat ze ten naklad je opravneny a byl vynalozen na dosazeni, zajisteni ... prijmu, zisku.

• 17. 2. 2010 9:14

MirkaP. (neregistrovaný)

je i ve vašem vlastním zájmu vědět, jaký materiál jste použil do které zakázky, např. z důvodu případné reklamace zaviněné vadným materiálem, jak to pak budete řešit se svým dodavatelem, když nebudete vědět, kdy kterým dokladem jste nakoupil.
      A v okamžiku, kdy si nedejbože pořídíte zaměstnance, to budete potřebovat vědět tuplem, aby vám váš materiál nenosil jinam.
      Jako zákazník bych vám fakturu s textem v bodě 3 (bez rozpisu materiálu) hodila pod nohy

• 17. 2. 2010 9:44

ketyk (neregistrovaný)

Skoro všichni malí živnostníci to takto píší a když jim řeknu,že to musí rozepsat,tak se na mě dívají jako kdybych chtěla něco nemožného.A je to faktura třeba za 600.000,-

• 27. 1. 2011 22:01

Lenicka1313 (neregistrovaný)

Určitě je dobré zabrousit do nějakého rozsáhlého katalogu řemeslníků (jedním z největších je http://www.seznamremeslniku.cz/) a tam si každý určitě vybere. Takže zkuste to tam;)
      >>Dobrý den, jsem instalatér a mám ŽL na
      >>vodoinstalatérství, topenářství a velkoobchod
      >>,maloobchod.
      >>
      >>1)Když nakoupím materiál na nějakou zakázku a poté ho
      >>nepoužiju a zůstane mi musím si vést sklad?
      >> 2)Kontroluje někdo nakoupený materiál co za rok
      >>nakoupím a co vyfakturuji?
      >> 3)Musím na faktuře vypisopvat ten materiál nebo
      >>mohu
      >>napsat : "faktura za práce instalatérské + materiál."
      >>
      >>Děkuji
      >
      >je i ve vašem vlastním zájmu vědět, jaký materiál jste
      >použil do které zakázky, např. z důvodu případné
      >reklamace zaviněné vadným materiálem, jak to pak budete
      >řešit se svým dodavatelem, když nebudete vědět, kdy
      >kterým dokladem jste nakoupil.
      >A v okamžiku, kdy si nedejbože pořídíte zaměstnance,
      >to budete potřebovat vědět tuplem, aby vám váš materiál
      >nenosil jinam.
      >Jako zákazník bych vám fakturu s textem v bodě 3 (bez
      >rozpisu materiálu) hodila pod nohy

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).