Re: zrušení PP ve zkušební době
Já tedy nevím, ale v ZP jsem našla něco jiného-
§ 66 Zrušení pracovního poměru ve zkušební době
(1) Zaměstnavatel i zaměstnanec mohou zrušit pracovní poměr ve zkušební době z jakéhokoliv důvodu nebo bez uvedení důvodu. Zaměstnavatel však nemůže ve zkušební době zrušit pracovní poměr v době prvních 14 kalendářních dnů trvání dočasné pracovní neschopnosti (karantény) zaměstnance.
(2) Písemné oznámení o zrušení pracovního poměru podle odstavce 1 má být doručeno druhému účastníku zpravidla alespoň 3 dny přede dnem, kdy má pracovní poměr skončit.
Právě to slovní spojení "má být" je všude vykládáno, jako doporučující a ne nutné - a na platnost zrušení to nemá vliv. Může to být doručeno i ten poslední den. Jde mi spíš o to,že máme potvrzeno,že to převzal 7.1.2010. Ještě ale prý platí i ústní oznámení - jde o to zda zaslaná SMS toto splňuje. Díky za další názory.
PP ve zk.době je zrušen projevem zam-tele, i když tento není písemný, ale vidím problém v tom, že sms nemáte nijak potvrzenou, ověřenou jako došlou a že tedy zam-nec může namítat a podle mne úspěšně, že žádný projev zaměstnavatele, písemný, ústní, telefonický ani jiný k němu nedokráčel a tudíž považuje PP za pokračující, nikoliv za skončený.
pročetl jsem si to ještě jednou celé, je to nějaký zmatek. Podle dotazu došlo k opakovanému trojnásobnému zrušení PP ve zk.době, přitom jste ale neuvedla, kdy zk.doba skončí nebo skončila, takže není jasné, kterí zrušení je platné.
Jednou doporučeně, pak sms a pak osobně, navíc nepíšete, zda v osobním předání papíru se zrušení byl nějaký termín,kdy PP končí nebo zda okamžikem doručení rozhodnutí.
Asi jsem to napsala zmateně, ale zkušební doba právě končila 31.12.09 a oni to také ukončili k 31.12.09 - to je na papíře.Doporučeně to poslali, ale ne na dodejku, takže taky nemají potvrzené převzetí. Pracovník to osobně převzal až toho 7.1.10 a napsal tam: převzal 7.1.2010, ale nenapsal, že nějak protestuje, že zrušení je neplatné apod. Ta SMS není nijak potvrzená, majitelé ale tvrdí, že to prý ten zaměstnanec věděl, jenže on bude třeba tvrdit opak. Jemu jde hlavně o placení té nemoci, kterou si hned 4.1.10 zařídil.
>Asi jsem to napsala zmateně, ale zkušební doba právě
>končila 31.12.09 a oni to také ukončili k 31.12.09 - to
>je na papíře.
takže zk.doba skončila 31.12.09, ale zam-tel nemá doloženo, že svým projevem PP zrušil. Proto si myslím, že PP trvá dále, nemoc je v průběhu PP a Vy mu ji musíte zaplatit, jinak by Vám mohl činiti problémy.Tolik můj názor.
Doporučeně to poslali, ale ne na dodejku,
>takže taky nemají potvrzené převzetí. Pracovník to
>osobně převzal až toho 7.1.10 a napsal tam: převzal
>7.1.2010, ale nenapsal, že nějak protestuje, že zrušení je
>neplatné apod. Ta SMS není nijak potvrzená, majitelé
>ale tvrdí, že to prý ten zaměstnanec věděl, jenže on
>bude třeba tvrdit opak. Jemu jde hlavně o placení té
>nemoci, kterou si hned 4.1.10 zařídil.
Tak mi volala paní ze sociálky, ještě shání jeden díl neschopenky , tak při té příležitosti říkala, že jim podepisoval nějaké čestné prohlášení o tom , že již není naším zaměstnancem, takže tím je to asi vyřízené. Děkuji za rady, už jsem majitele upozornila , že když budou zase někdy na vlastní pěst něco takového podnikat, ať se nejdřív poradí. Pak nebudou snad takové zmatky. No ale oni jsou na to experti.... Ještě jednou díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
17. 2. 2010 10:54
Mám takový problém, zaměstnavatel zrušil pracovní poměr ve zkušební době k 31.12.09, zaslal to zaměstnanci 30.12.09 doporučeně, ale bohužel nemůže najít podací lístek. Zaměstnanec 4.1.2010 onemocněl, zaměstnavatel jel k němu domů ještě jednou předat papír se zrušením PP, zaměstnanec tam napsal, že převzal 7.1.2010. Je tedy platné zrušení nebo ne? Jde o to, že zaměstnanec chce po firmě platit PN.Díky za odpovědi