Re: MD+zaměstnání+sleva na dani
Jestli je ještě současně zaměstnaná u jiného zaměstnavatele a čerpá tam rodičovskou dovolenou, tak ani potvrzení o zaměstnání nemůže mít, když ji nezkončil PP, pokud vám podepsala prohlášení poplatníka tak v něm v odd. II prohlašuje, že současně nic neuplatňuje jinde. Tak že nárok měla. maximálně by jste si pro klid duše mohla nechat podepsat ještě čestné prohlášení, že od 1.1.- 4.1. nepodepsala nikde prohlášení poplatníka.
Re: MD+zaměstnání+sleva na dani
Dobře, takže když nastoupí v polovině měsíce, a jako každý druhý člověk neznale podepíše prohlášení 15. (i když v té první polovině podepsala u předchozízo zaměstnavatele) znamená to, že jí mám uplatnit slevu na poplatníka? uplatníme ji tedy (oba zaměstnavatelé) slevu v tom měsíci dvakrát?!...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
17. 2. 2010 15:02
Dobrý den,
řeším tady problém se zaměstnankyní, která je ještě na mateřské,resp.rodičovké dovolené... K nám nastoupila 5.1.2010 na plný úvazek, podepsala růžovku, ale dodnes nedodala ZL ani čestné prohlášení, že do 4.1.2010 růžovku nepodepsala jinde a tudíž si za období 1.1.-4.1.2010 neuplatnila slevu na poplatníka u jiného zaměstnavatele... slevu za leden jsem jí proto nedala a ona se teď rozčiluje, že ji měla dostat... mám pravdu já nebo ona?
děkuji za vyčerpávající odpvědi a přeji všem hezký den...