Re: Odpis závazku
dobrý den, budu mít podobný problém...jen s ročním posunem. Poprvé budu dodaňovat letos. Myslím ale, že dodanění bude pouze jednou.(myslím, že uvedu na ř.30 DAP) I když je fakt, že jsem již zde četla názor na dodaňování každý rok, ale takhle jsem bod 12 par.23 nepochopila. Ta nevím a budu čekat s Vámi :-) Samozřejmě, že také dále nevím, co se závazkem, který si převedu na anal.321 s názvem dodaněné závazky. Jak to potom dostat z 321? Zápisem 321/6xx a pro změnu zase základ daně budu snižovat, jaký řádek DAP?? Ach jo :-) Snad někdo poskytně nějaké info.
Re: Odpis závazku
dobrý večer, moc děkuji ....myslela jsem si, že se dodaňuje jen jednou (ale neuměla jsem to nikde najít.....par.23 jsem pročítala jen ten bod 12. - příště budu muset číst dál až k odstavečku 4). Ještě prosím jedna otázka,kdy přesně dochází k právnímu zániku? V případě tazatelky, kdy firma zanikla - to je asi okamžik právního zániku, ale v případě, že firma nezanikla, ale prostě závazek nijak nevymáhá...platí lhůta 10 let? V případě, že firma třeba posílá upomínky..lhůta deseti let se počítá vždy od znova? A ve chvíli, kdy dojde k proúčtování 321/6xx - došlo by ke zdanění podruhé....neměla bych tedy zase nějak upravovat základ daně v přiznání? Moc děkuji a omlouvám ze příliš mnoho otázek :-)
hezký večer!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
18. 2. 2010 9:20
Prosím o radu. Mám v evidenci 3 ( r. 2000, 1999, 2001) závazky po lhůtě více než 36 měsíců. Dodaňovala jsem je loni, předpokládám, že budu i letos. U jednoho závazku však došlo v roce 2009 k likvidaci firmy. Mám závazek odepsat a budu stále dodaňovat? Díky za radu.