Výpočet roční daně/vratky ZČ

• (neregistrovaný)

18. 2. 2010 9:36

Dobrý den,

prosím, mohl by někdo poradit, jak naložit s tím, když vám na vratkách daní/bonusů vyjde tak velká částka, že za ten měsíc daň za firmu nepaltíte ale naopak vychází vám tím jakýsi přeplatek na dani. Jak s tím naložit vzhledem k FÚ a jak v účetnictví. Nárokuje se taková částka na FÚ???

Takový přeplatek mám v účetnictví na účtu 342 a nevím jak se ho zbavím. Prosím moc někoho zkušeného.

Děkuji mnohokrát!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 2. 2010 10:09

Líba (neregistrovaný)

Re: výpočet roční daně/vratky ZČ
      Ponižuji platbu daně několik měsíců. V případě, že víte, že ani tak to během roku nedostanete zpět, požádejte FÚ buď o převedení na jinou daň nebo o vrácení na účet.

• 18. 2. 2010 11:15

Líba P. (neregistrovaný)

>>Dobrý den,
      >>
      >>prosím, mohl by někdo poradit, jak naložit s tím,
      >>když
      >>vám na vratkách daní/bonusů vyjde tak velká částka,
      >>že
      >>za ten měsíc daň za firmu nepaltíte ale naopak
      >>vychází vám tím jakýsi přeplatek na dani. Jak s tím
      >>naložit
      >>vzhledem k FÚ a jak v účetnictví. Nárokuje se taková
      >>částka na FÚ???
      >>
      >>Takový přeplatek mám v účetnictví na účtu 342 a nevím
      >>jak se ho zbavím. Prosím moc někoho zkušeného.
      >>
      >>Děkuji mnohokrát!
      >
      >Ponižuji platbu daně několik měsíců. V případě, že
      >víte, že ani tak to během roku nedostanete zpět,
      Také jsem v roce 2009 přeplatek na dani a hlavně na bonusech umořovala po několik měsíců.
      >požádejte FÚ buď o převedení na jinou daň nebo o vrácení na
      >účet.
      Také jsem loni přeplatek na dani a hlavně na bonusech umořovala po několik měsíců. Problém mi ale nastal letos při ročním vyúčtování, protože ve formuláři se to dělí na daň a daňové bonusy, tak jsem to tam musela rozpočítávat co byla daň a co bonus. Paní na FÚ mi řekla, že pokud mi vycházel přeplatek na bonusech, který jsem nemohla uplatnit v měsíci vyúčtování, tak jsem měla požádat FÚ o vrácení, ale nakonec řekla ať to tak už nechám.

• 18. 2. 2010 14:11

NAT (neregistrovaný)

Mám podobný případ a nevím jak to napsat do vyúčtování: v RZD za r.2008 vyšel přeplatek na zál.dani ve výši 31.615 a doplatek na DB ve výši 700 Kč, takže jsem odvedla v měsíci RZD 2008 o 30.915 méně. V roce2009 nebyl ani jeden DB a teď nevím, jak napsat do vyúčtování r.2009 ten doplatek DB z r.2008.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).