Re: Nárok na ošetřovné?
(3) Zaměstnanec nemá nárok na ošetřovné z důvodu ošetřování dítěte nebo péče o ně, jestliže jiná fyzická osoba má z důvodu péče o toto dítě nárok na výplatu poskytování peněžité pomoci v mateřství nebo má nárok na rodičovský příspěvek podle zvláštního právního předpisu31); to neplatí, pokud tato jiná osoba onemocněla, utrpěla úraz, nastaly u ní situace uvedené v § 57 odst. 1 písm. b) nebo c), porodila nebo jí byla nařízena karanténa, a proto nemůže o dítě pečovat.
Já teda tomu taky rozumím tak, že nemůže ošetřovat dítě, na které se bere rodičovský příspěvek, ale to druhé ??
Re: Nárok na ošetřovné?
No já si právě myslím to samé, jako poslední přispěvovatel.
Kdyby onemocnělo to mladší dítě, tak na to logicky bere manželka rodičák, takže nemůžu jít na paragraf já, ale u té starší dcerky si myslím, že bych na ošetřovné nárok mít měl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
18. 2. 2010 11:25
Dobrý den,
mám nárok na ošetřovné v případě pětileté dcery, která onemocněla, když manželka bere rodičovský příspěvek, ale na mladšího dvouletého syna?
Děkuji za odpověd.