Re: zam-nec uplatil slevu na dítě,ale dí
Ano, musíte mu to strhnout a poslat na FÚ, ale ne v rámci ročního zůčtování, ale normálně ve mzdě. Roční zůčtování musíte provést až po té opravě,tedy jako by už v červenci daňové zvýhodnění neměl. Z ročního zůčtování se nedoplatky nevybírají.
Zdenda
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
18. 2. 2010 13:08
dobrý den, prosím kdo by věděl odpoved:
zaměstnanec má dvě studující děti, uplatnoval celý rok slevu měsíčně 890kč.potvrzení o studiu jsem měla z lonska.
ted jsem mu udelala celoroční zúčtování a chtela jsem po nem aktuální doklad o studiu a on mi řekl,že starší syn v červnu neodmaturoval a že ho vyhodili ze školy,čili ani ji nedokončil ani nikam jinam studovat nešel, přitom na podzim mi říkal že se syn přihlásil na vsokou a že tam snad dostane.
no a ted mu tedy vyšel nedoplatek na dani 890kč x 6měsíců (červenec až prosinec 2009)
co s tím? to mu mám strhnout a doposlat na fin.úřad?
nesetkala jsem se s tím v praxi.
díky moc za radu
Liba