Re: účtování třídy 7
Myslím, že to máte dobře. Účty 701,702 + 710 se používají pouze při uzavírání a poté otevírání účetních knih. Jak nám bylo auditory vysvětleno - vlastně v takovém tom 13. a poté 0. období. Měly by se Vám objevit v účetním deníku a hlavní knize jako první (otevírání knih) a poslední (uzavírání knih) zápisy. Ale v rozvaze a výsledovce se Vám neobjeví. Tak nám to alespoň "dělá" SW Pohoda a máme tento postup plně schválený auditory. My na těchto účtech fyzicky vůbec neúčtujeme, to "dělá" SW sám - po pokynu , že má vytvořit závěrku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
18. 2. 2010 13:51
zdravím, chci se zeptat, používáme nový SW na účetnictví, při zavádění počátečních zůstatů mi prg poradili, použít místo účtů tř. 7 (701, 702, 710) účet č. 395 - vnitřní zúčtování, např. 221/395. Také by bylo řečeno že účty tř.7 si SW ovládá úplně sám. Po zapsání částek a provedení závěrky pomocí SW se navedly počáteční stavy účtů no nového roku, ale na účtech třídy 7 nemám žádná čísla (s porovnáním jiného SW, jenž má částky na 701). Nevím zda je to tedy dobře, nebo jsem spíš špatně něco zapsala nebo nezaúčtovala co mělo být?? jinak mi všechna čísla na účtech sedí, HV mám na 431.