Re: předpis přeplatku daňe z příjmů
Chápu dobře, že vedete podvojné účetnictví? Pokud ano, tak zálohy na daň z příjmů jste účtovala 341/221, předpis daně pak 59x/341 a byl menší než zaplacené zálohy. Zůstane tedy na účtu 341 pohledávka na str. MD za finančním úřadem ve výši přeplatku na dani. Tuto pohledávku vykážete v rozvaze v aktivech a převedete ji do příštího roku. Odúčtujete až vrácení peněz od FU, nebo započtením s jinou daní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
Daňové přiznání v ohrožení? Podání vám může zkomplikovat přetížený systém
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
19. 2. 2010 1:10
Prosím o radu zkušenější, dělám účetní závěrku (jsem FO zaměstnaná, ale mám i ŽL plátce DPH, PÚ-vedlejšák), vyšel mi přeplatek na dani, jak to zaúčtuji před uzavřením účetních knih. O předpisu a platbě jsem se dočetla, ale jak s přeplatkem, ten se jak eviduje, jak ho uvedu v minulém roce nebo až v roce 2010 jako přeplatek, zaplacený FÚ. Moc děkuji