Ubytování zaměstnance

• (neregistrovaný)

18. 8. 2011 7:45

Náš zaměstnanec bydlí občas v hotelu, protože má bydliště daleko od podniku - nejde tedy o ubytování na pracovní cestě. Účty chodí k zaplacení na adresu podniku. Nevím zda správně účtuji.Myslím , že jde o §24 ZDP odst.2 odst.5....527(v případě, že mám smlouvu)- tzn. daňově uznatelné 
    Co ale v případě, že smlouva není??? mám účtovat nedaňové náklady 528 ??? .
    DPH mohu uplatňovat v obou případech? (někdy je tam i parkovné - započítám vše dohromady, jen je jiná sazba DPH).
    Strana zaměstnance -  dle mě jde o § 6 odst.9 i) - max.do 3.500 Kč měsíčně (bez DPH) - co je nad tento limit - přidaním zaměstnanci (musí z toho zaplatit daň,SP+ZP). Je to takto správně?? Moc děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 8. 2011 23:16

jezevec (neregistrovaný)

neni jednodušší dát zaměstnancovi do jeho bydliště detašované pracoviště, a účtovat náklady na cestování jako služební cestu?

> Náš zaměstnanec bydlí občas v hotelu, protože má bydliště daleko od podniku - nejde tedy o ubytování na pracovní cestě. Účty chodí k zaplacení na adresu podniku. Nevím zda správně účtuji.Myslím , že jde o §24 ZDP odst.2 odst.5....527(v případě, že mám smlouvu)- tzn. daňově uznatelné 
      > Co ale v případě, že smlouva není??? mám účtovat nedaňové náklady 528 ??? .
      > DPH mohu uplatňovat v obou případech? (někdy je tam i parkovné - započítám vše dohromady, jen je jiná sazba DPH).
      > Strana zaměstnance -  dle mě jde o § 6 odst.9 i) - max.do 3.500 Kč měsíčně (bez DPH) - co je nad tento limit - přidaním zaměstnanci (musí z toho zaplatit daň,SP+ZP). Je to takto správně?? Moc děkuji za odpověď

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).