neni jednodušší dát zaměstnancovi do jeho bydliště detašované pracoviště, a účtovat náklady na cestování jako služební cestu?
> Náš zaměstnanec bydlí občas v hotelu, protože má bydliště daleko od podniku - nejde tedy o ubytování na pracovní cestě. Účty chodí k zaplacení na adresu podniku. Nevím zda správně účtuji.Myslím , že jde o §24 ZDP odst.2 odst.5....527(v případě, že mám smlouvu)- tzn. daňově uznatelné
> Co ale v případě, že smlouva není??? mám účtovat nedaňové náklady 528 ??? .
> DPH mohu uplatňovat v obou případech? (někdy je tam i parkovné - započítám vše dohromady, jen je jiná sazba DPH).
> Strana zaměstnance - dle mě jde o § 6 odst.9 i) - max.do 3.500 Kč měsíčně (bez DPH) - co je nad tento limit - přidaním zaměstnanci (musí z toho zaplatit daň,SP+ZP). Je to takto správně?? Moc děkuji za odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 8. 2011 7:45
Náš zaměstnanec bydlí občas v hotelu, protože má bydliště daleko od podniku - nejde tedy o ubytování na pracovní cestě. Účty chodí k zaplacení na adresu podniku. Nevím zda správně účtuji.Myslím , že jde o §24 ZDP odst.2 odst.5....527(v případě, že mám smlouvu)- tzn. daňově uznatelné
Co ale v případě, že smlouva není??? mám účtovat nedaňové náklady 528 ??? .
DPH mohu uplatňovat v obou případech? (někdy je tam i parkovné - započítám vše dohromady, jen je jiná sazba DPH).
Strana zaměstnance - dle mě jde o § 6 odst.9 i) - max.do 3.500 Kč měsíčně (bez DPH) - co je nad tento limit - přidaním zaměstnanci (musí z toho zaplatit daň,SP+ZP). Je to takto správně?? Moc děkuji za odpověď