Re: Tisk zahajovací rozvaha- POHODA
Počáteční stavy účtů se zadávají do Účetnictví - Počáteční stavy - Počáteční stavy účtů. Pokud přecházíte např. od 1.1. z jiného účetního systému na Pohodu, zadávají se počátky takto ručně - nevím, jaký je Váš případ. Pokud jste účtovala v Pohodě již předchozí období, toto se nepoužije.
Tisk rozvahy: Pohoda nezná sestavu "Zahajovací rozvaha". Určitě zkuste otevřít účetní deník, a přes Tiskové sestavy si vytiskněte Obratovou předvahu. Na ní jsou PS spolehlivě v prvních dvou sloupcích. Já si toto tisknu místo zahajovací rozvahy. Dále můžete zkusit z téže nabídky zadat tisk Rozvahy, kde počátek období=konec období= 1.ledna. Pokud nemáte v deníku tento den účtováno nic jiného než počáteční stavy, mělo by vyjet to samé jako na obratové předvaze.
>Dobrý den, jak mám vyjet zahajovací rozvahu z Pohody?
>Pořád mi v rozvaze vyjíždí i věci, které jsem
>zaúčtovala dál. Nevím jak to vybrat, jestli nějak nastavit
>datum nebo co...moc děkuji
Já jsem se snažila v účetním deníku vybrat křížkem jednotlivé počát. stavy, jak nám radil vyučující, že se to dá nějak vyselektovat a pak z toho vyjet předvahu. Začátek účetního období mám 16.8., je to školní příklad. Ty obratová předvaha se mi MD i D rovnají, ale mám tam i další zaúčtované věci.
Otevřete účetní deník, nic nekřížkujte, dejte Tiskové sestavy, vyberte si Rozvahu (sestava označená znamínkem SUMA) a vlevo zadejte Počátek období 16.8., Konec období 16.8. Pokud jste tento den účtovala jen počáteční stavy a žádné jiné účetní případy, vyjedete to zahajovací rozvahu k 16.8. Kontrola, že ten den nebyly jiné úč. případy: Aktiva=Pasiva. Hosp. výsledek=0.
Kontrola s obratovou předvahou:
Součet aktiv na zah. rozvaze = 1. sloupec obratové předvahy PS MD.
Součet pasiv na zah. rozvaze = 2. sloupec obratové předvahy PS D.
Ať žijí školní příklady! Jestli Vás to uklidní, pokud si pamatuji, mě nikdy žádný školní příklad nevyšel :-)
>
>Já jsem se snažila v účetním deníku vybrat křížkem
>jednotlivé počát. stavy, jak nám radil vyučující, že se
>to dá nějak vyselektovat a pak z toho vyjet předvahu.
>Začátek účetního období mám 16.8., je to školní
>příklad. Ty obratová předvaha se mi MD i D rovnají, ale mám
>tam i další zaúčtované věci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 2. 2010 15:12
Dobrý den, jak mám vyjet zahajovací rozvahu z Pohody? Pořád mi v rozvaze vyjíždí i věci, které jsem zaúčtovala dál. Nevím jak to vybrat, jestli nějak nastavit datum nebo co...moc děkuji