Re: SVJ nebo družstvo?
je to panelový dům,který si nájemníci vzali do osobního vlastnictví.
Jedná se o SVJ. Za dohledu notáře volili předsedu,mistopředsedu a 6 nájemníků jako členů.Jsou to všechno dobrovolvé pozice za odměnu 1000 korun měsíčně. Nejdříve jsme myslela, že tyto peníze jsou jako odměna za to,že to dají, ale bylo nám řečéno, že to je i na telefon pokud budou něco vyřizovat atd. Tak teď nevím jak to udělat, jestli nějaké smlouvy, nedo co odvádět.
Moc děkuji za rady, v tomto směru se zásadně nevyznám
Re: SVJ
Nejste sama, SVJ je paskvil. Postižení tímto právním úkazem se vyskytují na
www.portalsvj.cz
Shromáždění by mělo rozhodnout na co je těch 1 000 Kč. Může např. rozhodnout, že je to 50% odměna a 50% náhrada nákladů.
Odměna je jasná, odvádí se zálohová daň z příjmů a zdravotní daň jako u jiného člena statutárního orgánu.
Náhrady nákladů je možné např. proplácet podle dokladů do stanovené výše.
P.S.
O kolik bytů se jedná? U nás máme 141 jednotek a je nás 5 ve výboru. V 8 lidech si jednání představuji jen obtížně. A hlavně se 8 lidí u nás nenajde. :-))
Hezký den!
Re: SVJ
Tady je 147 jednotek, je to 7 vchodů a tak se řeklo, že z každého vchodu bude jeden a bude se starat o všechny věci ve svém vchodu.Jenom předseda je zvlášť / ten bude jen dohlížet / :-)
Já si osobně myslím, že začátek bude aktivní a potom stejně budou dohady, kdo kolik pro barák udělal. každý si jenom myslel, že dostana na ruku 1000 korun a tím to končí. Nikdo jim ale neřekl, že buse nějaká srážka a proto mi to bylo divné.
Děkuji za odpověď sama jsem zvědavá jak jim ta snaha dlouho vydrží.
Hezký večer.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
20. 2. 2010 13:00
Máme novou domovní samosprávu a každý člen výboru má dostávat 1000 korun měsíčně.poradí někdo jak to udělat účetně,nezdá se mi, že to jde jen tak vzít z pokladn a dát to těm lidem,jako to dělali doposd.