Náhrada za ztrátu na výdělku po konci PP

• (neregistrovaný)

20. 2. 2010 19:11

Dobrý večer,
    náš zaměstnanec měl v lednu 2009 pracovní úraz, v září 2009 byl ukončen pracovní poměr. Náhrada za ztrátu ne výdělku nebyla za trvání pracovního poměru proplacena, protože nehodu šetřila policie. Nyní je již případ uzavřen a my budeme vyplácet náhradu za ztrátu na výdělku, která dělá cca 10.000,- Kč. Bývalý zaměstnanec je na ÚP, zaměstnavatele v současné době nemá.
    Mpje otázka: předpokládám správně, že bude odvedena zálohová daň bez uplatněné slevy na poplatníka? (nemá podepsané Prohlášení poplatníka).
    Pokud je můj předpoklad správný (zálohová daň) a on bude chtít za rok 2010 udělat RZD tak: v případě, že bude mít v roce 2010 zaměstnavatele, může mu tento případný zaměstnavatel udělat RZD s použitím námi vydaného Potvrzení o zdanitelných příjmech? Nebo toto nelze a on musí jít na FÚ?
    A pokud nebude mít zaměstnavatele, tak půjde na FÚ a daň mu bude vrácena.
    Doufám, že jsem to napsala srozumitelně.
    Nakonec jenom snad tolik: musíme proplatit my, já jsem malý pán na to, abych rozhodla, že si to vyřídí s Kooperativou sám.
    Za reakce děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 2. 2010 19:55

ivak (neregistrovaný)

Re: Náhrada za ztrátu na výdělku po konc
      Pokud vám podepíše souhlas, že bude vyplaceno rovnou z Kooperativy, nechte proplatit přímo. Bude proplaceno 2010 (sražena zálohová daň), podá si DP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).