Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
20. 2. 2010 19:11
Dobrý večer,
náš zaměstnanec měl v lednu 2009 pracovní úraz, v září 2009 byl ukončen pracovní poměr. Náhrada za ztrátu ne výdělku nebyla za trvání pracovního poměru proplacena, protože nehodu šetřila policie. Nyní je již případ uzavřen a my budeme vyplácet náhradu za ztrátu na výdělku, která dělá cca 10.000,- Kč. Bývalý zaměstnanec je na ÚP, zaměstnavatele v současné době nemá.
Mpje otázka: předpokládám správně, že bude odvedena zálohová daň bez uplatněné slevy na poplatníka? (nemá podepsané Prohlášení poplatníka).
Pokud je můj předpoklad správný (zálohová daň) a on bude chtít za rok 2010 udělat RZD tak: v případě, že bude mít v roce 2010 zaměstnavatele, může mu tento případný zaměstnavatel udělat RZD s použitím námi vydaného Potvrzení o zdanitelných příjmech? Nebo toto nelze a on musí jít na FÚ?
A pokud nebude mít zaměstnavatele, tak půjde na FÚ a daň mu bude vrácena.
Doufám, že jsem to napsala srozumitelně.
Nakonec jenom snad tolik: musíme proplatit my, já jsem malý pán na to, abych rozhodla, že si to vyřídí s Kooperativou sám.
Za reakce děkuji.