Vyúčtování daně a MD

• (neregistrovaný)

20. 2. 2010 21:10

Dobrý den
    pročítala jsem tady diskuzi ohledně vyúčtování daně a nejsem si jistá jestli jsem to pochopila správně. Můžete mi to někdo prosím ověřit.
    Od ledna do dubna 2009 jsem byla na RD se starším synem a u zaměstnavatele jsem v tuto dobu pracovala na dohodu o provedení práce. Současně jsem měla ještě jeden pracovní poměr u druhého zaměstnavatele na zkrácený úvazek. Tento jsem ukončila v březnu 2009 rozvázáním pracovního poměru dohodou. Na MD jsem nastoupila 28.4.2009 a po dobu mateřské dovolené jsem nevykonávala žádnou činnost. Po ukončení MD jsem se se zaměstnavatelem u kterého jsem na RD opět uzavřela dohodu o provedení práce a u druhého zaměstnavatele uzavřela nový pracovní poměr - oba od 11/2009. Jestli to chápu dobře při vyúčtování daně si mohu uplatnit odpočet na svou osobu za celý kalendářní rok?
    A ještě související dota - maminka která pobírá starobní důchod pracovala v době mé mateřské dovolené za mě a souběžně na DPP- může si udělat též vyúčtování daně a jakou odčitatelnou částku si může uplatnit?

Děkuji nevím jestli je to dostatečně srozumitelné ale snad ano.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 2. 2010 23:10

Jindra1 (neregistrovaný)

Re: Vyúčtování daně a MD
      Každý občan si uplatňuje v daňovém přiznání odpočet na osobu v plné výši (i důchodce). A pokud máte souběžně dvě zaměstnání, byť i jen jeden měsíc, tak daňovku podávat musíte. Vyžádáte si od všech firem potvrzení o příjmu a spočítáte to dohromady.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).