Re: Dodatečné přiznání k dani
Ano, to máte pravdu, ale uvažoval jsem tak, že příjmy z pronájmu nemovitosti ve společném jmění manželů, se zdaňují jen u jednoho z nich. U manželů, kteří mají majetek ve společném jmění, se do vlastního příjmu manželky (manžela) pro účely slevy nezahrnuje příjem, který plyne druhému z manželů. Ale je to asi tak, že tyto příjmy (za pronájem) by měl právě zdanit druhý manžel (ten co neuplatňuje slevu). Je to tak? Díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
21. 2. 2010 2:06
Prosím o radu. V r. 2008 jsem v daň. přiznání uplatnil slevu na dani na manželku, která pobírala celý rok rodič.příspěvek, jiné příjmy neměla. Já jsem ve svém přiznání uvedl příjmy 70000 Kč za pronájem (§9).
Nemovitost je ve společném jmění manželů, příjem se tedy zdaňuje jen u jednoho z nás ?(nemovitost není vložena v obchod.majetku)
Pokud za r.2009 podám dodatečné přiznání, kde neuvedu příjmy z pronájmu a naopak je uvede manželka v řádném přiznání za r. 2008, nebude její přiznání za r. 2008 nějak sankcionováno za pozdní podání? (Mám za to, že ona vlastně přiznání nebyla povinna podat, tak penále nedostane?) Daň platit také nebude, uplatní slevu na dan, daň vyjde nulai. Naopak u mne dojde ke snížení daně, která mně bude za r. 2008 vrácena. Uvažuji správně? Díky za radu.