Re: Doporučte zaúčtování
Děkuji za odpověď, chci se jen zeptat na jednu věc, pokud mají sídlo na Seychellských ostrovech a platí z českého účtu, musím tedy DPH odvádět? Další věc je ta, že pokud některé firmy nepožadují faktury z mé strany, nejvíce se jedná o zahraniční firmy, které mi proplácejí provize, nemusím tedy dělat faktury a FÚ se po původu peněz na účtě nebude pídit nebo je lepší tedy potom všechno řešit interním dokladem jak jste uváděla (315/648+343 apod.)??? Děkuji
Re: Doporučte zaúčtování
Povinnost vystavit daňový doklad máte dle zákona až od určité výše - pokud se do této výše "vejdete", dělala bych interním dokladem jako ostatní pohledávky - DPH odvedete, příjem přiznáte, myslím, že by neměli mít námitky.
Možná, že někdo zkušenější v této obalsti poradí jiné řešení, mě napadá jen toto.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
21. 2. 2010 16:39
Zdravím Vás, mám specifický problém, přišla mi platba už 2.10.2009 na částku 514,97 od firmy, která nám vyplatila provize za poskytnutí SMS služeb, bohužel jsme nedokázali tuto platbu spárovat, firmě jsme totiž žádnou fakturu apod. nevystavovali, firma má sídlo na Seychellách, účet ale v ČR, kdy pen=ize dorazily od člověka z jeho účtu kde bylo uvedeno české jméno majitele účtu.Fakturu tato firma nepožaduje, jde mi jen o to jak zaúčtovat tento doklad s tím, že poslední doklad (FAKTURA) z 28.12 má číslo 930, je jasné, že asi nebudu po skoro 3 měsících vystavovat faktuu s číslem 931 a datem nižším než poslední faktura, máte někdo prosím nějaký nápad jak jej zaúčtovat nějak? Mohu si třeba jen změnit číslo faktury na 200100001 apod.? Nebo by to muselo být nějak písemně podloženo? Děkuji všem za rady.